Valborg och paaaarty party

Haha eller hur? Nope jag ska sitta på en buss 10 timmar idag. Är framme nere i Stockholm 21:45 och då lär jag vara smått slut och död i kroppen. Haha förtidspensionen lockar..

Gick upp 6 imorse för att packa och hinna åka till skolan för att skriva klart uppsatsen. Så här sitter jag igen. Samma plats som alltid. Samma stol som alltid. Samma ambition som alltid^^. Nämen jag är faktiskt klar, tro det eller ej.. dock säkert sämsta jag skrivit i år men ett G borde man kunna kräva haha.

Nu är det bara tre timmar kvar tills jag kliver på bussen, scheisse vad glad jag är att den här veckan gått så fort - finally!
Blir till att ta mig hem om ett tag och dumpa datorn innan jag kommer tillbaka in till stan för att luncha med Sara och Anna. Sen så blir det busstation nästa.

Fan, måste skriva en fråga på religionsbloggen innan jag åker hem, usch och fy.

I got sunshine on a cloudy day...

Idag var det premiär med tekniska fel

Redovisning av projektarbetet 2008 var idag.
Efter en hel del tekniska problem (närmare bestämt en timmes problem..) så fick man flytta två filmredovisningar från aulan till skrivsalen, däribland min egen film.
Och till sist så kom teknologin igång.
Filmerna som visats tidigare fanns alla någon liten scen att skratta åt eller så. Roligast var ju helt klart Emma och Antonias film om depression. Visserligen ett allvarligt ämne och en bra och givande film, men jag hade fått hoppa in som statist och som röst åt nån psykolog eller så.
HAHAHAHA!
Alla treor vände sig och tittade mot mig för dom kände ju igen min röst, haha jag trodde ju Emma hade mixat med min röst så att det inte skulle låta som mig!
Hehe min handledare som satt brevid blev också fundersam över varför hon kände igen rösten..^^

Menmen, till sist samlades hela skolan i skrivsalen och lite dramatiskt sådär så fick jag vara sist ut av alla redovisningar med min dramatiska film.
Sen blev jag helt förstörd då Ellen plötsligt springer ut ur rummet med handen för ansiktet och jag ser hur hon gråter så tårarna rinner. Jag trodde hon kände någon som dött i nån bilolycka eller så och att min film påminde henne om det, så jag blev ju helt förstörd och fick jättedåligt samvete.
Men sen fick jag höra att hon bara var känslig och att hon blev så berörd av filmen och att det var därför.

Men nog lyckades jag med mitt mål - Linda blev helt röd i ansiktet och tårögd till tusen, yeees!
Jag fick min lärare att gråta! Victory..

Sen kom många ettor förbi och pratade och ställde frågor sen så det var riktigt kul, folk man aldrig pratat med tidigare stod och tittade på mitt liv haha.

Men nu till någe tråkigt - har en uppsats i miljöpolitik till imorrn som kommer ta upp hela min kväll usch och fy..

MEN!
Imorrn kl 12:40 åker min buss från Umeå mot Stockholm! Wei!


Nästan så att man blir lite ledsen

For till mamma idag för att samla ihop lite kläder att tvätta och vad händer? Jo allt det som jag hade tänkt tvätta är spårlöst försvunnet. Finns ingenstans.. inte heller i andra huset. Inte i garderoberna, tvättstugan, alkover, under sängen, på nån stol, i nån låda.. - ingenstans!
Jeahapp blir väl till att kräva mamma på pengar då hon inte vet var hon städat bort allting så man kan köpa nåt nytt. Eller så får jag ruinera mig själv. Igen. Ännu mer.

Ska sätta sista tuchen på p100 strax. Sen ska den sparas på usb så att man kan visa upp den för skolan imorrn. Faan kanske man borde förbereda sin presentation också. Vad tusan ska man säga?
Ska väl berätta lite om vad projektet är för nåt och varför jag valde att göra det som jag gjorde. Och sen tips till småpluttarna vad dom ska tänka på då dom ska börja med deras projekt nästa år.

Och tipset lyder:
Run while you can...

Skämt å sido^^ Näe om man har ett arbete man trivs med så är det riktigt kul. Dock tog det mig ett halvår innan jag upptäckte det, men alla är inte lika sega som jag.

Peter är en mysko individ. För att få er att förstå varför jag säger det så kommer här ett smakprov på ett sms från honom:
"Egentligen borde alla göra en tarmsköljning i månaden.
Bajset trycker mot nerver o vi blir arga av det.
Därför ska man skölja bort det.
Då skulle mindre krig startas :).
De e säkert asskönt oxå"


Tja vad ska man säga...

49 timmar kvar

Jag räknar ner ifall ni inte märkt det...

Tänkte spendera kvällen på att leka med photoshop, är inte alls sugen på att plugga utan det gör jag och Sara sista minuten efter skolan imorrn istället. Igen.

Åh fan kom just på att jag kanske borde kolla om jag måst tvätta nåt, scheisse..

Visdomständer är djävulsens åkomma

Idag var jag hos tandläkaren som skulle röntga mig, det visste jag. Men jag trodde det gällde käken (jaja jag är kanske inte allt för smart men jag sov tre timmar inatt) men icket! Här skulle man röntga mina visdomständers rötter. Dessa rötter är väldigt långt in i munnen. Väldigt långt in..
Och jag kan gapa till 50%.

Sammanfattningsvis så rann det tårar av smärta då man pressade upp käken för att kunna gapa tillräckligt. Faktiskt - det rann!
Näe fy fan, säger då bara det..


En bild på mig som liten, sommaren innan jag fyllde 5 år. Bara för att klänningen var så söt..
image110

Oh my god, oh my fucking god!

Jag är klar med projektarbetet!!!!!

Och jag behöver inte ens jobba hela kvällen idag utan nu kan jag göra annat istället. Faaaaaan va skönt det känns nu! HAPPY MOMENT!

Redovisning imorrn inför skolan och sen tänkte jag experimentera och lägga upp filmen här på bloggen. Den blev totalt 11 minuter 32 sekunder - dubbelt så lång som jag trodde haha.

Nu ska jag njuta av livet.

image109

Nu saknas bara att datorn ska krascha,  peppar peppar ta i trä..

75 timmar kvar

Sen är jag finally framme i sthlm efter 10 timmars bussfärd. Lär ju vara helt död men det är värt det.

Idag känner jag mig som en flitmyra. Fast det kan även bero på att jag känner piskan slå bakom mig.
Jobbat med projektarbetet typ 5 timmar i sträck haha. Sara kallade mig jätteduktig men jag förklarade att jag kanske inte vart lika duktig resten av året^^.
Men nu så har jag slutspurten kvar bara och jag börjar till och med bli nöjd! Då krävs det mycket ska ni veta..

Fick nyligen pengar för studentklänningen jag köpte så nu ska jag hämta ut mina bussbiljetter imorrn. Happy moment!

Lär väl sitta fast här framför datorn resten av kvällen också men nu jäklar måste jag bli klar. På tisdag är det redovisning och då ska hela skolan se min film och jag vill inte ha några småfel då utan allt ska vara perfekt perfekt perfekt!
Sen blir det en uppsats i miljöpolitik tisdagkväll med inlämning på onsdag. Ner till sthlm blir jag säkert tvungen att plugga på bussen också för sen ska projektrapporten in på typ 10 sidor, huvva..

Måste ju dessutom tillägga att jag tror min dator kommer krascha snart. Hoppas bara jag hinner klart med p100 först och bränna ut den på skiva, annars hoppar jag från Tegsbron.

Lördagens händelser

Började med att jag vaknade av vår rabiessjuke djävulshund Basse som den här gången försökte hugga Eva för att han var morgontrött.

Hann träffa Emma tvärt igen då hon kom förbi för att låna mitt minneskort till hennes kamera nu då hon och Antonia tagit flyget ner till Mallorca. Dom lär vara framme där snart, dom småskitarna^^

Ner på stan där jag fått följa med styvbrorsan och hans flickvän och kollat på förlovningsringar åt dom.Wei..för er som känner mig så vet ni vad jag tycker.
Men jag köpte till slut mina skor jag la upp bild på igår, ska försöka gå in i dom fram till sommarn för det vore ju inte kul att få skavsår på studenten haha.

Hemma jobbade jag på med projektarbetet - igen... Ska försöka sitta hela dagen imorrn och göra klart det mesta.

Sen blev det middag på Harrys med Eva och Billy som var riktigt trevligt med god mat och allt. Livemusiken var kanske inte den bästa och sen blev det en pinsam situation där jag kan nämna ord som min befälhavare, lång ögonkontakt, inget hejande.. jaja, får hoppas på att han inte kände igen mig. Eller nåt..

Nu ser jag slutet på Jesse James filmen med Brad Pitt. Den borde vara bra eftersom historien om JJ är intressant men jag håller typ på att somna haha. Den är alldeles för lång.

Nu är Sara på hennes nya jobb i garderoben på x3m - köttmarknaden. Haha hoppas hon har några roliga historier att dela med sig av sen.

Inte länge kvar nu! Om 4 dagar är jag nere i Stockholm med han jag tycker så mycke om..

Tappar jag bort dom dräper jag mig själv

image108
T h e  B i g  B .

Studentklänningen är spikad!

image106

Åh vad jag tycker om den här dagen.,


1. Studentklänningen!
I got it! Som jag har suktat efter den här klänningen en veckas tid nu sen jag såg den. Men nu så har jag den i min hand..


2. Vem betalar..?
Sen att man får den av familjen och inte behöver betala är ju bara ett plus i kanten..


3. Mamma har lagt in en slant på mitt konto "vid kriser". Taaaaack mammaaa.


4. Anton lärde mig en massa nytt jag nu ska klippa och klistra med under helgen för att göra ett så perfekt (hehe^^) resultat på projektarbetet som möjligt.




Sen imorrn blir det en sväng förbi skolan och jaa ni läste rätt - jag ska till skolan på en lördag. May it be the first and last time.. Måste få tag på bilder till mitt p100 som finns på skolans nätverk och ingen annanstans.




image107




Därefter blir det en till sväng på stan för att köpa skor. Hittade ju ett par som jag gillade mucho. Tänkte vara en av alla dessa tjejer som bloggar med att lägga upp bilder på vad jag köpt och vad jag ska köpa. Alla som är inne gör ju så..^^










Sammanfattningsvis kommer nu några slutord:
Imorgon sitter jag på skolan med tungklumpen för att få tag på bilder.
Imorgon åker Emma och Antonia till Magaluf.

Visst känns det som att jag missar något..? Haha menmen, ha de så rackarns gött tjejer!! Tänk på mig då ni solar och skåla för mig på nätterna..

Nu så är det fredagkväll igen. Det märks för nu börjar fyllesms:en från fylletratten i Fjollträsk ramla in. Men än så länge kan jag översätta dom till ren svenska..

Nu är dom i min ägodel

Dom där jäkla balbiljetterna, nu har jag fått tag på dom efter många om och men.
Haha komisk situation om biljetterna blev det imorse, måste bara skriva ner den..
Igårkväll insåg jag att jag behövde vara nere på stan ca 7:30 för att köa till de sista 50 extrabiljetterna. Gick upp 6:30 och kollade mitt konto där jag fått lite pengar till slut. One problem, jag ville ha två biljetter - och jag hade bara pengar till en och en halv haha!
Så. Jag ringer min magsjuke mamma 2 mil bort och frågar om pengar. Hon säger att hon ska försöka överfara några sedlar till mitt konto över telefon.
Men det funkade inte utan jag blev tvungen att fixa det på egen hand. Nu hade jag ca 10 minuter på mig att skrapa ihop 300kr innan min buss skulle gå. Feel the panic.
Då kommer min pappa in nyvaken till köket. So - me using the puppy-eyes gets along - och fem minuter senare sitter vi i bilen, pappa hämtar ut 300kr och kör mig ner på stan.
Haha fy fan vilken panik.

Väl på Folkets Hus fick man skriva upp namn på en lista för att se så att det inte överskrider 50 pers som tänkte köpa biljetter. Sen så är det svårt att förklara skriftligt men då jag inte är den bästa på att översätta en rysk kvinna som bryter på svenska till ren svenska så slutade det hela med att Jesper kunde tränga sig före hela kön genom under namnen "Karl Larsson" som jag hittat på och skrivit ner på listan kvarten tidigare.
Jaja, ingen lär förstå förutom jag och Jesper men jäkligt skoj var det iaf, hahaha.

Så, nu sitter jag här med mina biljetter, en klänning hemma, skorna är fixade, tid hos frisörnchafför och kanske kanske en snygg bil.
Så vad är problemet?
Kanske det lilla faktum att människan brevid mig inte är bestämd än..

48 dagar kvar..!

image105
Min tröja - me like mucho!

Utgifter utgifter utgifter

Vad ska jag ta mig till och med vilka pengar!? Haha ekonomiska Sanna har försvunnit och fram har Sanna med hål i börsen klivit fram.
1. Balen - ska jag gå måste jag köpa biljett imorrn. Vill jag gå själv (wei^^) eller köper jag två biljetter för typ 1000kr?
2. Studentklänningen - men den tänker jag tvinga pappa och Eva att betala hehe.
3. Pass - måste fixa nytt pass nuuuuu!!
4. Betala bussbiljetter på 640kr typ idag eller imorgon.

Så mina utgifter den här och nästa vecka ligger på circus 2400kr och hur mycket pengar har Sanna på kontot?
Svar: 178kr - kollade igår^^
Men så har jag jobbat en hel del hemma så jag ska kräva förskott på lönen så jag kanske kommer upp i 700kr.
Sen blir det till att ta fram the puppy-eyes och blinka med tårögda ögon och sorgsna argument hemma.

Möte med vittne imorgon

Tog mod till mig idag och sökte upp ett vittne på eniro och ringde sedan för att stämma möte. Fick tid redan imorrn kl 11 så det känns skitbra, då hinner jag fånga upp information där och sammanställa det till helgen ändå.
Fick nåt ryck idag, jobbat på en hel del med projektarbetet här hemma - 3 timmar i sträck! Hittat mer musik och fler uppgifter jag tänker använda mig av.
Tror till och med att det kan bli bra det här, så enormt peppad på att avsluta allt, bränna upp det på CD-skivor och lägga upp filmen till slut på youtube.

Självklart kommer den även bli länkad tusen ggr på min blogg^^.

Tills vidare blir det ett smakprov :
image104
Jag satt på vänster sida någonstans innanför dörren, bakom förarsätet och under hatthyllan.
Brorsan satt på andra sidan.
 We had an angel above.

Every now and then I fall apart

One down ten more to go..

El-soporna blev jag ju som sagt klar med. Kändes skönt för då behövde jag inte göra nåt på lektionen idag - yees.
Suttit med projektarbetet ett par timmar nu. Bara fått lite mer detaljideér men det är lite kvar att göra nu. Med lite menar jag en del. Och med en del menar jag alldeles för mycket..
Kanske ska ta en sväng förbi min handledare och prata lite. Bara haft två samtal sen vi började trean, haha - inte att rekomendera..

Sen blir det kanske en tur till Indiska där Emma tydligen sett någon klänning som skulle passa mig. Den var för "söt" för henne, haha jeahapp men att vara söt är iaf något.

Ikväll blir det lite party party fast utan alkohol för min del. Snålar nu ju^^. 50 dagar kvar till studenten! Ska tydligen ta med ett kubbspel har jag lyckats lova. Tja, gräset har ju kommit fram, men det går inte riktigt att springa barfota än..

Nu sitter tjejerna mina och planerar fredagen. Själv är man fast hos mamma som barnvakt åt lillebror heeeeela kvällen in på sena timman. Jaja, ska försöka söva ner honom tidigt så man kan jobba resten av kvällen, natten, morgonen och dagen därefter och resten av helgen.
Feel the panik..

Hittade en bild på min dator av min supertuffa lillkusin Timothy. Haha jag är typ avundsjuk på honom, diggar ju min faster och han får träffa henne varje dag medan man själv får det 2 ggr per år..

image103

Tjupp

SMS som förgyller dagen

Om 9 dagar sitter jag på bussen, finally som light in this darkness.



Facit, det här är 7 sms av circus 5-600..^^

Nu har jag ordbajsat i 3 timmar

Och det här är vad jag lyckades åstadkomma. Super flitiga Sanna har kört hjärnan på slutvarv..
image95
Sen så är det Peter som syns där nere på msn och för att citera honom " känn dig pressad att länka min blogg XD hoho" så ska jag väl också göra det nudå.
Varse.

Kiss me, just once

What's happening to me?

He says he's got nothing left to live for
And this time I think you'll know
You're not alone
There's more to this I know
You can make it out
You will live to tell

image93
Bror min och jag, en sommar för länge länge sen.

Slit och släng

Denna Dagen D beskrivs lättast med ordet "usch". Tyska nationellt prov om en timme och lite till och jag kan nada. Gah! Och jag som ska kunna det flytande och utan till för att få mitt mvg..suck!

Svenska nu och retorik, huvva och usch ännu mer..

Nästa nedräkning har börjat

Om 10 dagar ska jag strax hoppa på bussen ner till Fjollträsk, ohhh längtar!

Lite stressad bara. Hinner klumpa ihop ett inlägg här innan jag ska fortsätta med livet.
Imorgon har jag muntligt nationella prov i tyska som jag kom på imorse - sen och sämst som jag är - så den har jag suttit med de senaste 4 timmarna och jag är fortfarande inte klar, och jag kan fortfarande inte mitt halva A4 utantill suck suck suck..

Sen upptäckte jag för en stund sedan att vi imorgon ska ha en muntlig presentation på de dikter/noveller vi läst på engelskan. Ehm.. "läst"..? Fan det hade jag totalt glömt bort, ska se om jag har boken här hemma så man kan spåna igenom texterna.

Och på tisdag är det tyskaglosor från mitt tal och sen någon miniuppsats om elsopor som ska in. Hahaha det är lika intressant som det låter - elsopor, huvva.. Jag dagdrömde åter igen på Magnus lektion så jag har ingen aning om vad han pratat om hehe.

Ge mig fredag nu! Visserligen ska jag vara ensam barnvakt åt lillebror då men hellre det och att veckan är över än att det bara är måndag imorgon..

tjupptjupp

Tandborsten - människans bästa vän?

Har precis tagit en liten paus från mitt storstädande och min stressade dag.
Jag har skurat, gnuggat, näst intill repat 23 köksluckor och lådor med hjälp av en tandborste, nagelborste, disktrasa, vatten och såpa.
Tog visserligen lite hjälp av stålull på de knepigaste ställena men på grund av det har jag skurit upp mina fingrar så det gör smått ont att knappa på datorn nu. Great.

Fick nämligen en lista på saker som ska göras här hemma som ingen annan vill göra så jag och Billy ska få slåss om att göra dom då varje uppdrag är värt pengar. Just nu är jag 8 skåp från att bli 300 kr rikare! Tur för mig att Billy är nere i Fjollträsk nu så jag kanske hinner beta av någe mer idag.

Men så måste jag jobba med tyskan också. Insåg idag (smartskalle #1) att jag har muntligt tyska nationella prov imorgon så nu ska jag skriva ett tal och lära mig innan natten kommer.

Funderar på att stanna här hos pappa måndag också då magsjuka har gått hos mamma och det är verkligen inget jag vill drabbas av..!

Lite surt att måsta vara inne och skura så att fingrarna domnar bort och dör för att sedan rå-plugga tyska hela dagen då det är blå himmel ute, menmen vad gör man inte för att få pengar till en stockholmsresa och ett försök till MVG i tyska..image92




Jag är på desperat jakt efter en studentklänning just nu. Men så hittade jag den här sommarklänningen på H&M som jag tyckte om.
Men icket, med så lite pengar som jag har så får det va. Ska tjata här hemma på pappa att han ska betala den - jag har mina knep..^^

Så typiskt, man hittar rätt och så fanns den i en enda storlek som man inte kan ha och inte finns den på internet heller, sökte länge igårkväll. Drygt som fan.

Jaja, nu ska jag göra slutspurten inför mina kommande 300 kronor.
Sen blir det att jobba med tyskan och kanske kanske hinner jag med något mer hushållsjobb innan jag somnar.

Besos

Krogrunda med komiska inslag

Igår var det utekväll med tjejerna mina Emma och Sara. Vi gick till Pipes och hittade igen ett bord där vi satt och drack lite vin och drinkar ett par timmar. Mycket skratt, fniss, dissningar och odiskreta blickar blev det hahaha.
Men det var riktigt mysigt ändå, trots att medelåldern var lite högre än förväntat då dörrvakten påstått att det var åldersgräns från 20 då vi vet med 100% att det är från 18 då vi vart där tidigare. Rookies..

Sen gick vi iaf till mcDonalds och åt lite efterfestmat^^. Så sitter vi där, nyktra och helt oskyldiga - faktiskt - då ett gäng med killar går förbi fönstret. Och det var väl egentligen inte vilket gäng som helst utan innehöll ett par enäggstvillingar som jag och Emma lyckats förtränga minnet av fram tills det ögonblicket. Hur som helst, med en massa skratt och vårt totala kamouflage med att vara typ de enda i hela butiken så bestämde vi oss till slut att gå därifrån då gänget förflyttat sig bort från ytterdörren.

Så vi splittrades där utanför. Emma och Sara gick till vasaplan och jag gick hemmåt genom stan. Orkar inte skriva exakt allt eftersom alla ni som läser det här säkert redan hört detaljerna från mig personligen men det kommer en kort sammanfattning.
En av killarna springer ikapp mig och låt oss benämna honom i kategorin "tillhör historia". Hur som helst så lägger jag på luren i Emmas öra då jag egentligen pratade med henne i telefon - sorry gumman, för jag märker att han vill prata. Så vi pratar lite om livet och sånt innan han plötsligt totalt oväntande säger att han vill träffas!?
Men serru där fick han på nobben. Förklarade att jag inte var ledig längre utan att jag hade någon innan vi sedan sa hej då och gick åt olika håll.

Denna någon kanske borde fylla på sin mobil med pengar..? Jag blir ju faktiskt lite orolig här uppe i norr..

Ny design på bloggen, oschdå

Fått en ny fin, härlig, fräsch design av Emmas kompis Karro nere i Sundsvall. En sån här trevlig överraskande överaskning på morgonkvisten. Yees me like mucho. Danke schön!

ps, inte för att jag har tusen läsar som alla andra men länkar ändå till hennes sida där hon ger ut tips och hjälp om dels photoshop men även hur man kan fixa till bloggen på egen hand med hjälp av koder osv.
Så - Karro - kanske du får en unik besökare till nu då jag länkar^^


Umeå, staden med udda människor

Tja vart ska man börja. Först satt jag och Emma på apberget och gluttade på folk som gick förbi.
- Dels såg vi tanten som går runt klädd som en 25årig prostituerad trots sina 50(?) år.. dvs tajt tajt kort kjol i nån rosa nyans och en "fjortisjacka" med pälskrage och så pumps skor med klack.
- Därefter en tjej/kille (dunno..) med nån slags hip hop stil som hade cuttat sig själv hela överarmen och nederarmen. Sånt har man ju sett tidigare iofs, men den här typen hade till och med gjort det på och inte under armen. Måste vara hyfsat deprimerad..

Sen skulle jag in och växla in mynt på mitt konto och hamnar bakom en utländsk kille i kön (han höll på att växla framför mig). Tiden går och medans jag pratar med Emma ser jag att han vänder sig om lite då och då och jag börjar fundera på vad tusan han tittar på. Sen vänder han sig om helt och frågar om jag har bråttom och så säger han att jag får gå före honom. Då upptäcker jag den GIGANTISKA bunt med sedlar han håller i handen. Jag har sett pengar i mina dagar men det där tog priset. 500 sedlarna tycktes aldrig ta slut! Jag och Emma drog slutsatsen att han hade minst 15 000 kr i handen, och då hade han ändå stått där ett pra tag och tryckt in sedlar..
Avundsjukan grodde sig stor då jag själv kom och lastade in 90kr i enkronor i maskinen och jublade högt över den segern mot kontot som sakta men säkert sjunker mot noll.

Inne i detta lilla bankrum kommer även en gubbe in med en kundvagn från nån ica affär eller så. Han kommer alltså in med en kundvagn på banken..! Då Emma sedan snällt hjälper till att öppna dörren (efter ett litet "höm höm, Emma..!" från mig) så börjar han prata med henne om att dom borde skaffa nån jäkla ramp och sånt skit så att han kunde få in vagnen lättare på banken. Hahaha fy fan vad kul det var att se honom prata med stackars Emma som bara satt där och såg snäll ut^^

Ja ojojoj vad skoj man kan ha åt umebor. Alla emos som går runt, Lennart Holmlund som pratar om dagens hälsa och att man borde röka och dricka mindre. På ordet "dricka" vänder han sig mot mig och Emma som sitter nedanför och riktade den hinten verkligen till oss..hehe...
Och även alla tanter à la hollywood med sina dyra bling bling solglasögon..

Jaja, nu ska jag göra lite på nk:n om alkohol (en fredag till ära^^) och sen ska jag rota igenom mina kläder för att se vad tusan man kan ha på sig på en pub och inte på en nattklubb. Haha hur ska man gå klädd nudå..?!

Ciaoo

Planer som smids i mörkret

Imorrn är det äntligen fredag och en ynka lektion. Därefter luncha med tjejerna och sitta på apberget och glutta på folk med Emma, alltid lika kul och numera en tradition.

Sen blir det en kväll med mat och vin, kanske en öl också, på pipes igen med some girls. Får se vart den natten slutar^^

Och sedan.. the big good news.. stockholm nästa! Christian fick veta idag att han kunde låna hans brorsas lägenhet där så nu kan vi träffas där, weii! Åhhhh vad jag längtar, äntligen! Fan egentligen bara gått en månad sen vi träffades första gången men går bara inte att släppa känslan.

Och snart ska nog resan ner till Berlin bokas också, ska bara vela fram om vi ska resa fredag natt eller lördag dag från umeå. Beror lite på när tjejerna flyttar från stan, vill ju hinna säga hej då. Så hörrni tjejer - när flyr ni stan?

Sanna is on the moves..

image89

Onsdagkväll = lill-lördag = utgång

Jag, Emma, Antonia, Sofie och Jesper for ner till Pipes och tog oss ett glas nu ikväll. Ganska tomt på folk i början men sen började det trilla in en del studenter. Dock var bartendern hyfsat otrevlig men för andra gången i rad på samma ställe behövde jag inte visa leg, hahaha yes!

Näe för övrigt idag tog jag en långpromenix på circus 1½ timme i vårsol-vädret, riktigt härligt men för varmt med vinterjackan..

Den här låten håller jag på att lära mig just nu, den är ju för underbar och trots Kurts gigantiska glugg så fullkomligt älskar jag hans röst, damn!


"Hallelujah" med Espen Lind, Askil Holm, Alejandro Fuentes och sist men inte minst Kurt Nilsen.

Hundjävel!

That's it - handsken är kastad!
Här skulle man vara snäll att gå ut med hunden i solen och det fina vädret och vad händer då man ska sätta på han kopplet om inte att han hugger efter både min hand och ben..! Nä nu jääääävlar, satans tjänare på jorden bor i mitt hus.

Så, någon som vill ha en shih-tzu hane på 6 år? Säljes billigt på svarta marknaden..

Engla - ännu en flicka på väg upp mot himlen

Hur frisk är man i huvudet när man rövar bort en 10-årig flicka för att mörda henne?



Näe fy fan, säger som Emma - vart är framtiden på väg?

Fliten lyser i ögonen

image88

Flitiga Sanna, gjort på mindre än ett dygn..

Och läkaren sa: "Ät ipren och kom tillbaka om 2 veckor.."

Var hos tandläkarn imorse för att kolla upp min käke som vart trasig 1½ år nu. Äntligen var jag bokad hos en specialist som bara kom förbi två gånger per år och jag var bokad som prioritet #1!

Efter att ha klämt och petat och smått tafsat på min käke drar han slutsatsen att jag har fina tänder (so what!?) och att de skulle röntga mina visdomständer för att se hur det stod till med dom.
Men det värsta, grädden på kakan, var att han sa "vad du kan göra är ju att ta anti-inflammatoriskt, som ipren"
Ehm, jaha så jag ska knapra piller för ett muskulaturfel i min käke!? Va faan..
Två veckor ska jag nu leva på ipren för de sa att jag skulle ta det varje gång jag kände smärtan igen. Ja det är ju typ ett par gånger per dag, greeeeat.

Menmen, nåt positivt måste ju finnas med den här dagen. Ingen skola tisdag och onsdag är ju skitkul iaf! Och med "ingen skola" menar jag absolut inte "ledig från skolan", neeej.. jag menar skolka^^

Tjupp tjupp, ikväll blir det datalan utan spel och hockey hemma i soffan.


Tjejer vet hur man myser

Igår var det myskväll hos Sara. Kan väl som lättast sammanfattas med några bilder..





Kort historik:
- Jag bakade chokladkladdkaka.

- Den luktade gott.

- Vi gosade med Teddy - Saras myspyshund

- Vi åt godis

- Antonia och Emma var fast i Las Vegas då det kom en sexscen på tvn^^

- Jag busade med Teddy en hel del, ville ha klösmärken på armen och fick det även..
- Emma däckade i en sackosäck.
- Antonia somnade i soffan.
- Emma sov på världens mest udda vis - mage platt neråt med ansiktet på sackosäcken..

När Antonia och Emma låg och sov såg jag och Sara på film och plötsligt ringer telefonen, och se på fan om det inte råkar vara fylletratten från sthlm - Peter.
Han säger ordagrant
(har det inspelat): "Alltså det här är otroligt. Jag har hånglat med en kille.." och även "Jag har slickat min kompis bröst.."
Vackert..

Därefter däckade vi nog ganska fort efter en kväll full med onyttigheter^^


Ikväll blir det andra bullar

Bakat en stoooor choklad-kladdkaka som jag, Emma, Antonia och Sara ska glufsa i oss ikväll på vår choklad-skvaller-mys kväll.

Sen så måste ju tillägga nattens mysterier. Får en massa fyllesms från Peter nere i sthlm i typ 1½ timme som håller mig vaken (trött som fan var man ju också men jag hade lovat att ta emot och svara på dom..). Dock så tog hans kompis över mobilen ett tag med orden "han har lite svårt att skriva just nu.." No shit!?
Eller kan någon översätta "Äro14 så. E, did se" till ren svenska..?

Somnade till slut en kvart eller så innan jag vaknar av att mobilen ringer och se på fan om det inte råkar vara en aspackad stockholmare som ringer.. Sluddrar som en alkis om nån brud som strulade upp någon annan trots att han bjöd henne på drink och om att han kanske blev utkastad av vakterna men han kommer inte ihåg exakt allt.
Lyckades iaf förklara att jag inte hade några batterier på mobilen och att den var på väg att dö när som helst.
Så plötsligt säger han "säg nåt på norrländska".. ehm, jahaaa..? Mitt i mina norrländska ord dog mobilen och där tog fyllesamtalet slut.
Jävla flummare XD

Strax ska jag iväg till bussen innan jag tar mig till Sara på grubbe. Där ska vi fixa iordning till en myskväll with the ladies. Ska försöka få med mig kakan i ungsform på bussen också, blir spännande att se va tusan busschaffören kommer säga, hahaha.

Mmmm, stor stor stor chokladkaka med marabou-bitar i.... mums va gott!

En tyst minut

En tyst minut utan en enda tanke ska jag skänka min Morfar idag. Ska förbi hans grav idag och tända lite ljus och komma ihåg minnen som aldrig får glömmas.

Kommer ihåg en sommar för ett par kanske 4-5 år sedan. Jag höll på att snickra i garaget vid vår sommarstuga nere i värmland och behövde borra så jag gick och hämtade Morfar för att fråga om jag fick låna hans borrmaskin. När jag visade vad jag tänkte plugga in i hålet så stod han med den pinnen och skruvstället för att försöka se med ögonmått vilket hål och därmed vilken skruv som skulle passa bäst.
Så visade jag honom att man kunde testa passa in pinnen direkt i hålet i skruvstället istället för att försöka se med ögonen. Så enkelt och självklart enligt mig men han blev så imponerad av det där att han senare den dagen berättade vid middagsbordet för min släkt om vilken bra idé jag kom på som han hädanefter skulle använda sig av. Där satt han och berättade hur smart jag var och det syntes hur stolt han var att han fått vara med om den, till synes för mig, lilla händelsen.

Såna smådetaljer kanske man inte tänker på i vanliga fall men just det lilla ögonblicken vid middagsbordet där han var så glad och stolt är sånt som jag alltid ska komma ihåg, sånt minne som aldrig får glömmas.

 ? 11 april 2007
Du är saknad

Dagens schema upplagt för irritation

15:30 ska jag gå till körskolan och gå handledarkurs med pappa fram till typ 20:00. Sen får jag se om jag tar mig ut till mamma där ett senitl gammalt par numera övertagit mitt ostädade rum för resten av veckan. Väl hemma ska jag skriva min psykologiuppsats till typ 3 på morgonen och sen ska jag ut i vårt andra hus på gården för att bädda och sova i gästrummet.

Eller så kan jag höra med pappa om jag inte kan få sova hos honom inatt och kanske resten av veckan, får se vilket humör han är på^^

Åhh suck vad jag kommer bli nedtryckt av min lärare på grund av psykologin. Kommer köra som fan på den för jag kommer spåra ur totalt inatt då jag sätter dit sista meningen. Kommer troligtvis komma in på hur förjävlig världen är och så kommer allt gå åt skogen..

Positiva Sanna är framme igen..


Kavaljer sökes

image72

Hello Umeå, Sanna is calling...

Fortfarande på jakt efter någon att eskorteras till balen av. Att gå med en tjejkompis och hennes pojkvän känns så pass fel att jag hellre står över hela tillställningen..
Hittills ett erbjudande av en 90:a från fjollträsk men jag tror inte jag törs gå med på det.

Någon som känner någon social prick som jag kan tänkas känna till? Att gå med en totalt okänd människa känns läskigt bara..

Äsch nu har man lagt ut en litten annons här med, saknas väl
bara blocket.se nudå..^^
Haha!


Incest-barn

Usch såg videon på aftonbladet om dottern och pappan som träffades i vuxna livet, blev kära och skaffade barn. Jag är seriöst äcklad då jag tänker på det.
Stackars barn som kommer få växa upp med vetskapen om att hon är ett 100 procentigt incest-barn..! Fy fan, säger då bara det..

Hur står livet till övrigt kan man ju fundera på. Om det inte vore för den förbannade jävla skolskiten så hade det kunnat vara bra. Och även om man bortser från min värdelösa ekonomi som ligger på minus ett par hundralappar så leker livet hyfsat bra. Just ja, pricken över i är att det kommer besök från fjollträsk till oss på torsdag. Fan det är imorrn.. ska fly huset utan att veta vart jag ska ta vägen. Får prata med farsgubben litt tro ja..

Ända ljuspunkten ligger runt första maj-helgen och den lilla ljusglimten tänker jag inte släppa - hörru hörru hörru!


Jobbigt faktum

Försökte ta ut pengar tre gånger på automat och en gång i kassa på tre timmar idag och jag misslyckades varje gång, förstod inte varför. Sen kollade jag upp mitt konto på internet och blev så förvånad att jag lika gärna kunnat få hjärtattack på plats.
104 kr kvar på kontot..! Hur faaaan kan det stämma??!
Dessutom är jag skyldig min frisör 270 kr..
Försökte räkna på fingrarna om det verkligen var rätt och så såg jag att 400 kr hade dragits från "Kontanten S"... hmm.. Efter att ha kollat igenom min börs efter kvitton insåg jag att jag tagit ut 400 kr från en bankautomat förra tisdagen men jag kan fortfarande inte komma på varför jag tog ut pengarna och vart dom gick.. Det var inte till fredagens dricka och inte heller till telefonräkningen, kan det ha vart pengar till - jaaaaaa, snilleblixt! Var ju för fan pengar för ett internet jag inte ens kan använda. Fast det var ju bara 200 kr jag betalade då.. äsch, får spåna vidare på vart dom andra två sedlarna flög iväg.

Men åter till vart jag vill komma. Minus 166 kr på kontot och 3 veckor kvar tills studentbidraget kommer känns ganska jobbigt. Får snåla som fan hela den här månaden..

.. vilket för oss in på problem nr 3 - med vetskapen om pengar jag inte har på kontot så var det ju inplanerat en resa till fjollträsk över första maj för att träffa Christian igen, och nu ser det ju som sagt mörkt ut..
Därför kom jag på den exelenta idén att söka resor åt honom så att han kan ta sig hit om jag betalar hälften (känn hinten hörru hörru hörru^^).

Så nu sitter jag och räknar på fingrarna (eller egentligen kalkylatorn på datorn) och kommer fram till att min resa med buss till sthlm och sen buss till jönköping tur och retur för ungdom blev dyrare än vad en resa jönköping - sthlm med buss och sthlm - umeå med tåg tur och retur blir för en vuxen..
Världen är allt bra knepig ibland.

Men, kanske ska ta itu med problem nr 4 den här dagen - hemprov i Kunskapens villkor. Tänk er filosofi om vad kunskap är, på engelska..! Suck. Jag suckar när jag tänker på det och varsegod - känn sucken genom skärmen..


image71

Platsen där allt började. Trottoaren där jag satt under våren, sommaren och hösten och lekte på egen hand. Där jag upptäckte blommor växa upp ur asfalten.
Därför är jag trottoarblomma. Jag satt på trottoaren samtidigt som jag växte upp i en stundtals grå värld.
Soy yo.

The 80's show

This is how we deal with fridays..^^

The pink lady - Antonia
The red-haired - Emma
The blond blue ocean - Anna
The dark blue ocean - ÖviksAnna
The sport girl - Sara
The green leaf - Jag






image65





















Jag, Antonia, Anna, Emma och Sara - las chicas!

image70


Muchas gracias para el noche chicas!

En "dagen efter" historia

Ojojoj...^^

Alltid lika svårt att veta vart man ska börja. Det får bli förfesten. Jag och tjejerna mina körde igår på tema 80-tal med besök av Anna från övik och Johan några kvarter därifrån.
Dricka, musik och dansandes på dansmatta senare mådde väl vi alla prima och fick till och med skjuts ner på stan av vår otroligt snälle vän Jesper från klassen, all heder åt honom som var nykter igår och skjutsade oss i två omgångar ner till köttmarknaden.

Vad jag kommer ihåg är:
- Jag jagade vimmelfotografer och fick dom att ta kort på oss 80tals tjejer^^
- Jag sjöng tre låtar kareoke; när vindarna viskar mitt namn, sommartider och en till med två gamla barndomskompisar jag träffade på men inte har nån kontakt med idag^^
- Jag dansade med två vänner uppe på dom lysande plattformerna uppe på en scen
- Tror jag var inne på toaletten ett par gånger och pratade med tjejerna mina där inne..
- Filmade med mobilen och skickade filmen ner till Peter i fjollträsk (haha nu länkar jag honom igen - känn pressen att länka tillbaka^^)

Det var typ allt.. haha. Och att jag inte gjorde bort mig allt för mycket..


Öviks-Anna, Emma, jag och Anna. Enda vimmelbilden på flera av oss, tyvärr inte alla..

Sen var Annas pöjk Nicke snäll nog att skjutsa hem oss efter vi hade handlat lite "mat" på frasses.

Kom hem till teg runt kl3 och kommer ihåg att jag ringde Christian då och sen är det lite mörkt i minnet. Hahaha vi pratade om det nu på morgonen, vi pratade i 75 minuter det kommer jag ihåg för det såg jag på klockan men jag kommer typ bara ihåg 10 minuter..! Haha sämst.. tydligen somnade jag i telefon typ 5 minuter också och han var nära på att lägga på då jag inte vaknade, men till sist kom jag till liv igen.

Men efter en del eftertanke och att jag gått igenom min mobil och alla skickade sms och mms så har jag kommit fram till att jag inte sagt nåt helt tokigt eller så..^^

Så nu sitter man här dagen efter och försöker förklara för folk vad som egentligen hände igår/inatt utan någon vettig förklaring till varför och hur jag har lyckats skära mig i fingret och varför jag har en bula på handleden av alla ställen..
Men det lämnar jag åt fantasin..

puss

1994 års konstigaste självmord

Typ det mest ironiskt bisarra självmordsförsök jag hört talas om! Läs hela, tar inte allt för lång tid.

Årets konstigaste självmord

Don Harper Mills kunde vid den årliga galamiddagen för Amerikanska Rättsmedicinska Föreningen 1994 slå publiken med häpnad då han berättade om de lagliga komplikationerna vid ett bisarrt dödsfall. Så här löd hans historia:


Den 23e mars 1994 fick Don Harper Mills ta hand om Ronald Opus kropp och drog slutsatsen att Ronald avlidit av ett hagelgevärsskott mot huvudet. Den avlidne hade bestämt sig för att begå självmord genom att hoppa från översta våningen på ett tiovåningshus, detta skvallrade en lapp som han lämnade efter sig. Då han föll förbi nionde våningen avslutades hans liv lite tidigare än väntat då en hagelsvärm kom farande ut genom ett fönster och dödade honom direkt. Varken personen som avlossade hagelgeväret eller Opus visste om att nedanför åttonde våningen hade ett nät satts upp för att skydda några fönsterputsare, och att detta nät hade hindrat Opus från att lyckas med att begå sitt självmord.

Vanligtvis brukar en person som bestämt sig för att begå självmord lyckas i slutänden, även om tillvägagångssättet inte blir det som personen tänkt sig. Att Opus blev skjuten på vägen ner mot en säker död nio våningar längre ner skulle vanligtvis inte ändrat rubriceringen från självmord till mord. Men det faktum att Opus inte skulle dött på grund av nätet fick doktor Mills att tänka om och meddela fallet Opus som mord.

Rummet som hagelsvärmen hade kommit från tillhörde en äldre man och dennes hustru. De hade grälat och mannen hade hotat hustrun med geväret. Han hade varit så upprörd, när han kramade avtryckaren, att han totalt missat frun och kulorna gick ut genom fönstret i stället. Då en person har för avsikt att döda person A men istället dödar person B, är man skyldig till mord av person B.


Då mannen fick reda på vad han var anklagad för, berättade paret att ingen utav dem visste om att geväret var laddat. Mannen berättade också att det var numera en vana för honom att hota sin hustru med ett oladdat gevär. Han hade ingen som helst avsikt att döda henne - varpå han därför inte kunde vara skyldig till att döda Opus, eftersom detta hade varit en olycka. Detta då geväret hade laddats oavsiktligt.


Under den fortsatta undersökningen framträdde ett vittne som sett den äldre parets son ladda geväret ungefär sex veckor innan olyckan/mordet. Han hade gjort detta då den äldre hustrun, sonens mor, hade dragit in sonens ekonomiska stöd, och då sonen visste att fadern ofta hotade modern med det oladdade geväret laddade han det i hopp om att fadern oavsiktligt skulle döda modern. Fallet hade fått rubriken "avsiktligt mord å sonens sida mot Ronald Opus".


Detta visade sig vara en vändpunkt i fallet. Fortsatt undersökning visade att sonen, en viss Ronald Opus hade blivit så missmodig över att ha misslyckats i att iscensätta mordet på sin mor, att han bestämde sig för att begå självmord genom att hoppa från översta våningen på ett tiovåningshus. Detta gjorde också Ronald Opus, men på vägen ner dödades han genom att en hagelsvärm träffade honom i huvudet.


Don Harper Mills rubricerade fallet som självmord.

Skrattnet

Om ni undrar...

...över utseendet på min blogg så är det bara jag som öppnar mina ögon för nya vyer och experimenterar lite^^
Ska bara försöka välja rätt design men tills vidare blir det såhär tills jag bestämt mig.

gonatt

Skoterland

Jooodå.

Riskerade mitt liv för en timme sen då jag klättrade runt på en massa gamla flyttkartonger nere i källarn på jakt efter gamla fotografier. Att balansera på dom en meter ovanför betonggolvet var lite vingligt men man har väl talang^^

Rubriken "Skoterland" kommer från min fördomsfulle msnkontakt Peter från Fjollträsk (eller Fjolleträsk som han så gärna säger)

Idag har jag vart flitig igen och jobbat vidare med mitt projektarbete. Nu ska jag passa på att fråga pappa då han kommit hem om vart kartongen med fotografierna tagit vägen.

Och nu har jag fått svar. Fick typ 6 färgfotografier i A4 format som pappa beställt från VF och som jag inte sett tidigare. Damn vilka bilder. Fast jag saknar fortfarande en speciell som jag ska fortsätta söka efter.. ska tjata lite mer på pappa.

sötnöt (K)
så de så!
HA!

Snart fredag nudå^^

Igår satt Antonia och Sara hemma hos mig till sena timmar och jobbade på hemprovet i religion. Min slutsats är - hinduismen är ju trevlig och så, men jag tycker inte om att skriva om den..
Antonia lämnade huset ungefär prick 00:55 sedan satt jag fast vid msn och pratade resor till 02:30. Smygtrött sa jag till sist ifrån, tusan skule upp halv 7 imorse.
Jupp och då ringde klockan men på något vis ställde den om sig fel då jag skulle snoza så jag försov mig en timme istället. Jaja.

Snart är det psykologi - uuuuuusch och fy - och sen finally lunch, hål och engelska innan man får sluta.

Ingen rolig dag idag..

Här har ni honom..

image43
Huskvarna gossen som jag tyck så mycke om..

puss

Oh happy day!

Vilken underbar dag det varit idag!

Först ingen lektion förrän 12:00 så jag satt och kom igång med mitt projektarbete på skolan innan lunch. Har åter igen ändrat min slutprodukt men nu är jag riktigt peppad på att komma igång och göra färdigt hela alltet.

Precis innan lunch fick jag tillbaka min laddare till datorn som försvann för två veckor sen innan lovet och nu kan jag äntligen ha igång datorn hemma med min egen sladd. Detta var dagens lyckligaste ögonblick. För ett tag...

För ca 10 minuter sen fick jag min studentmössa med champagneglas, en penna (?!) och en härlig STUDENT 2008 hoodtröja. Oohhh happy moment!

Och nu skäller vår lärare ut oss för att vi testade våra mössor på hennes lektion och hon vill inte "att det ska upprepas igen".. Näe hade som inga planer på att ta studenten mer än en gång^^

Dessutom slipper vi våra två psykologi b lektioner i rad nu för vår lärare/rektor är borta. Så vi slutar nu! Underbart underbart underbart!!

2 månader 10 dagar kvar!
Sedan - so long suckers!