Make me a bird so I can fly far far far away

Idag har jag presterat vad av det jag skrev tidigare? Inget.

Ringde visserligen och avstyrde tälthämtningen i Sävar så det var en ansträngning^^.
Sen ringde jag och kollade upp om jobb men såklart finns det en kö där men men nu känner dom iaf till mig och har mina uppgifter så får väl se..

Resten av dagen (faktiskt flera timmar i sträck) har jag spenderat med att kolla upp ky utbildningar i hela Sverige - främst södra delarna, Stockholm och Göteborg. Hittat några intressanta men det är inte förrän om ett år man kan söka dit. Sedan har jag dessutom (som om inte detta vore nog) aktiverat min sida på Bostaden här i Umeå samt skrivit in mig i SSSB - Stiftelsen Stockholms Studentbostäder.
Sådär utifallatt man skulle få för sig att flytta dit någon dag..
Och den här gången har jag skrivit in en påminnelse på min mobil om tre månader så jag inte avaktiverats pga att jag inte loggat in på år och dar..

Försökte göra samma sak på en sida för bostäder i Göteborg men där ville dom ha precist datum på när man skulle börja studera och inkomstinformation och sån skit. Jag skrev "0 kr" som inkomst så det var ganska kul^^.

Så därför tycker jag att jag iaf lyckats prestera nåt idag. Något som dessutom har med min framtid att göra och är väldigt viktigt för mig.

Jag gör allt för att höja mitt eget självförtroende just nu för det är på botten..

1 vecka kvar

Sen fyller man år, trevligt trevligt - jag menar vem vill inte fylla den gyllene åldern 19?

Vad jag önskar mig i present i år:
-Ett bättre liv
-En säkrad ekonomi kommande 5 åren
-En hundvalp (en fin och go en som man kan mysa med)
-Egen lägenhet utan hyra (man kan väl få drömma..)
-Gratis körkort
-Ett jobb med alldeles för mycket pengar i lön än vad jag förtjänar (åter igen - oh sweet dreams..)

Sådärja. Hmm undrar om önskefén läser min blogg..

Aja man får leva med sina egna konsekvenser och nu är det väl lagom dags för mig att ta emot mina.


Ta mig härifrån

15 dagar kvar. Sen får jag äntligen hoppa på tåget härifrån.
Allt är skit och går emot mig just nu på alla möjliga plan utom ett - du vet vem du är och tack för att du finns i mitt liv.

Sitter till och med och tittar på Ernst på fyran, då är man deep down..
 
Min dag idag ser ut såhär:
Gå in till stan med gitarren för att få den lagad (för vilka pengar då? Menmen..)
Gå upp till Gnejsvägen till brorsan för att åka med honom ut till Sävar för att hämta ett tält och sen till Täfteå för att hämta min cd spelare (som inte är min utan familjens men who cares?).
Hem och se hur mycket mer jag kan förvärra mitt liv..

Deppmolnen ligger tungt över mitt huvud.

Aja kollar på lediga jobb varenda dag men neeej jag vill inte jobba som nån personlig assistent. Nu har jag gått över till att kolla på KY utbildningar - kanske man kan passa på att flytta härifrån då också..

Helgen

Fredag:
Tågäventyr, tvspel, film, tårta.

Lördag:
Vaknar av att mobilen ringer, tio minuter senare blir jag upphämtad för att åka ut till Sävar med föreningen. Trött och hungrig.
Middag på O'learys med pappa, Eva, farbror Tony och Marlene. Trevlig kväll, alltid kul att se på när dom fyra blir onyktra - man känner sig så vuxen själv.

Söndag:
Illamående, jo. Sitter just nu och ser "På andra sidan häcken" och har ätit en tårtbit från i fredags. Hyfsat trött så idag blir det en slapp dag.

Imorrn kommer Anna till stan för att kika på en lägenhet åt henne och Nicke så då blir det en fika med henne på stan. Har inte träffats sen kvällen med studentskivan - 74 dagar. Ojoj vi har 74 dagar att prata om, kommer ta sina timmar..

Sen får vi se vad som händer till veckan.

Fredagens vilda äventyr

Ja vart ska man börja?

Jag och Billy tog bussen ut till skogen där vi jobbar tidigt imorse. Jävligt tidigt, gick nämligen upp kl5 och gick hemifrån en timme senare.
När vi börjar närma oss stället där vi ska hoppa av säger Billy åt mig att plinga på stopp fastän jag känner att det är lite väl för tidigt för det menmen jag gör det ändå. Och vad händer? Jo bussen stannar på en hållplats innan där vi ska av, mitt på E4an..! Lagomt glad jag var på Billy då, fy satan vad surt det var. Men vi började tåga in på en liten skogsväg som ledde in till nån liten minihåla på 4 hus. Vi strosade på och hittade snabbt igen järnvägen som vi alltid gått under när vi hoppat av på rätt hållplats. Så vi började gå på en väg längs järnvägen tills den kom fram till älven.
Där står vi och vet att vi måste över älven för att ta oss till rätt sida men med ett litet problem. Bron rymmer bara tågrälsen, finns ingen trottoar för morgonpromenerare som oss på sidan om.
Billy berättar att järnvägen inte är satt i bruk ännu utan det rullar bara tåg med sten där ca 2-3 gånger om dagen så det skulle inte vara nån fara att gå över bron på rälsen - ca 100 meter.
Vi klättrar upp till järnvägen (bara det värsta bravaden med tanke på att den var typ 5 meter uppbyggd i luften av stenar - ni vet hur det ser ut..) och börjar gå mot bron. När vi har ungefär 10 meter kvar säger jag till Billy "Kommer det nåt? Låter det inte som det?" Vi stannar båda och lyssnar och nog hörs det ett brummande ljud.. sekunden därefter ser vi strålkastarna från tåget på andra sidan bron komma mot oss och jag vet inte riktigt vad vi säger eller skriker men det var nåt i stil med "Tåget kommer, bort från rälsen!"
Eftersom jag sitter och skriver det här så förstår ni att vi båda överlevde och det kom inte någon arg lokförare och skällde ut oss för att ha gått på järnvägen. Fast om pappa kände till det skulle han nog gå i taket, men det besparar vi honom.

Efter att tåget passerat oss gick vi tillbaka över bron och tog bokstavligt talat en språngmarsch över järnvägsbron. Väl över kan jag lova att adrenalinkicken var hög efter morgonens äventyr.

Men det är inget jag rekomenderar att göra och utifallatt några ungar skulle läsa detta måste jag tillägga att det var faktiskt jävligt farligt. Hade vi gått upp på rälsen 2 minuter tidigare hade vi varit mitt på bron då tåget kom och då hade det inte gått nå bra...

Hann iaf med att ta lite bilder så here you go:
Till vänster syns vägen vi strosade på och långt bort är bron över älven.
Så högt upp var järnvägen och så brant fick vi springa nerför då tåget kom.
Billy fick för sig att undersöka en ventillucka som var olåst.
Bron var lååång.

Nu är jag trött och slut. Over and out...

Lilla julafton

Idag har jag tagit tag i saker och jag känner mig nöjd.

Först började jag ladda upp bilderna för framkallning (du vet det som inte funkade förra veckan och som fick mig att dampa lös på datorn) och medan uppladdningen knapade på gick jag iväg till tandläkarn för att höra efter vad som händer med mig. Ska komma tillbaka på undersökning nr 7 (?) i år efter jag kommit hem från Jönköping om en månad.

Därefter gick jag i regnet (med paraply såklart) in till stan och hämtade mina linser och betalade den jävla synundersökningen. Wtf jag har exakt samma styrka som sist och så blir man tvungen att punga ut med typ 300kr för att få veta det jag redan vet.

Därmed ligger mitt saldo på kontot just nu på ca 240kr.

Kom hem och fixade det sista med uppladdningen och beställningen av fotona. 142 bilder till kostnaden av 59kr inklusive frakt. Ska få dom typ på onsdag så det kändes som en bra deal.

Och sedan när det var klart kom Eva och gav mig några små presenter från en nyöppnad sminkbutik i Skellefteå (?) Blev en smidig liten fickspegel och parfym. Vad hon bara inte visste var att två av dom tre parfymerna var herr men då gav jag dom till Billy.
Lilla julafton!
Och snart fyller jag år! Me want pengar. Och en hundvalp. Fast då behöver jag pengar.. hmm...

Evigt tjat

Åter igen för femtioartonde gången gör jag nu lite reklam för 08:an Peter som typ varje dag tjatar på mig om att jag ska skriva om honom i min blogg. So here you go..

Bevis! :

Hur som helst. Nu är det bara 9 dagar kvar innan den här filuren kommer hit upp till Norrland.
Han ska spela paintball med oss, blir intressant att se.. mohahaha..

Dagens uppdrag

Tvätta kläder.

Jepp tror minsan jag måste göra en ansträngning nu så man får det gjort, kommer ju ändå ta ett par dagar för att få kläderna torra nu då det är så enormt bra väder ute.

Igårkväll spelades det tvspel med Billy. Vi var amerikanska soldater i mellanöstern som skulle överleva och utföra saker. Min gubbe var krypskytt så medans vi blev beskjutna fick jag vänta vänta vänta tills siktet var inställt på fienden som då kanske var 5 meter ifrån. Jag dog ett par gånger men det var kul ändå.
Och nej jag är inte sadistisk, våldsam eller för krig - det var ett tvspel that's it.

Näe nu ska jag samla ihop klädhögar, yay vad kul^^. ciao

Chipmunks

Idag har vart en dålig matdag. Mer tänker jag inte säga^^.

Får se vad det blir av morgondagen, tycks bara regna i den här stan..

Nattens drömmar

Vet inte vad som hänt med mig på senaste tiden men jag drömmer extremt mycket och varje natt.
Inatt var jag nere någonstans vid Medelhavet och badade tillsammans med en familj jag tydligen just lärt känna. Jag hade slagit vad med den här familjen att jag kunde hitta igen vilka av sönerna som var tvillingar.
Så när jag guppar runt där i vattnet och spanar efter två likadana bröder ser jag plötsligt hur ingen mindre än kung Carl XVI Gustav simmar förbi mig!
Jag har badat med kungen, känner mig nöjd...

Igår var det filmkväll med Billy. Blev en dansfilm och Sweeny Todd och massvis med godis och cola till det. Kände mig lagomt onyttig men efter gårdagens liv var det värt.

Sista av godiset äter jag upp just nu, kunde inte motstå godispåsens prasslande haha
.

Nu jävlar i min låda kommer jag ta i..!!

Satan i helvetes jävla rövhål ursäkta mitt språk men här har jag suttit dom senaste 2 timmarna och laddat upp bilder till en framkallning av 148 foton över internet. Och nu helt plötsligt avbröts hela skiten med 54 bilder kvar och ALLA bilder jag redan laddat upp försvann! Jag tror seriöst jag skulle kunna banka hål i väggen med huvudet just nu om det inte vore för att jag skulle väcka hunden som i sin tur skulle väcka kvarteret med sina skall.

Det är sinnessjukt hur irriterande det där var!!! Åhhh!! Dessutom är det inte min dator så jag kan inte attackera tangenterna som jag normalt sett kunde gjort med min gamla dator.

Jag har alltså suttit uppe halva natten helt i onödan..

Man märker ju hur känslorna växlas:
1. Rädslan att man råkat trycka på fel knapp och själv orsakat felet.
2. Förnekelsen - bilderna finns sparade nånstans på internetsidan man har bara inte hittat dom än.
3. Rå ilskan där man skulle kunna strypa en anaconda i ren förbannelse
4. Sorgen, tror seriöst jag bryter ihop. Jag är lite känslig nu för tiden och det här var inge vidare för min positiva sida.

GAH!

                                                                                                                                                                         so long we've been apart


27 dagar kvar...

Sen kommer jag C, I promise.

Idag var det kräftskiva här hemma vilket var nice. En gång om år får man känna sig som en barbar och äta med händerna, who wouldn't want that..?

I övrigt kommer lite OS uppdatering nu: Fotbollstjejerna åkte ut i kvarten mot hatobjektet Tyskland. Har fortfarande inte glömt när dom vann över Sverige i VM 2002 (tror jag) och den rumänska domarn dömde en felaktig frispark som avgjorde hela finalen.
Sedan efter en enormt lång tennismatch vann till slut Johansson och Aspelin över fransmännen och är nu i final i dubbel. Wei blir spännande att se.
Slutsligen vann även Sveriges handbollsdamer över Tyskland (mohaha back at you) i typ sista minuten så nu har dom gått vidare till kvarten.

Ska skicka in en beställnïng på framkallning av foton från tågluffen till helgen. Skulle välja ut max 100 st till ikväll bestämde jag och Hedlund oss igår för men jag råkade komma upp ni närmare 150... Så vi delar upp vår beställning och få slå ihop pysselkvällen då vi ska göra våra klippböcker istället.

Åh vet inte vad jag ska göra ikväll. Pappa och Eva har börjat se en deckarserie men jag hänger inte med så det är inte värt att börja se nu.
Men, nu vankas det kolakaka med glass! Ciao


En förjävlig uppförsbacke

Idag for vi ut till skogen igen och den här gången hade båda cyklar för att snabbare ta oss till området där vi jobbar. 'Härligt' tänkte jag men sen när vi väl vek av in på grusvägen möttes vi av motvind och en lång lång lång jävla uppförsbacke. Närmare bestämt ca 3 km... Och jag som har sämst kondition var ju lagom utpumpad och död då vi kom fram.
Fy faen näe det var inte kul. Blir samma rutt imorrn, på måndag, tisdag, onsdag etc..
"Spagettiben" sa jag till pappa.
"Vilken tur att det bara är spagetti och inte kokt spagetti..." svarade han.
Ja så enormt rooooligt svar.

Aja andra sura händelsen idag är brottningsskandalen i OS. Till och med småbarn vet vad kräla är (amen ni fattar vad jag menar..) men inte dessa proffesionella olympiska domarna som tjänar pengar på att se biffiga män i trikåer kramas. He e ju skandal..

Ah lalalalalala life is wonderful

SMS onsdag 13/8 kl 12.04
"Jag e din du e min, vi e varandras<3 :) puss"

Mitt blågula hjärta njuter

Rätt så fascinerande egentligen. Jag idrottar inget själv numera och när jag väl gjorde det var jag inte bäst i laget men trots det är jag ett troget fan av alla sporter där en svensk flagga finns med på tävlingsdräkten.
Har just sett Koronen (tävlar iaf för Sverige) vinna semifinalen i rodd och nu är det en Emma Samuelsson i fäktning som tävlar.
Mina tidigare erfarenheter av dessa två sporter? Tjaa i sommar har jag rott på stormigt vatten med mina kusiner och så brukar jag väldigt ofta fäktas med diverse flygande insekter som getingar, myggor, flugor och bromsar.
Har två funderingar angående fäktning :
1. Varför har dom en lina som dom sitter fast i bak på ryggen?
2. Vad är det med att skrika varje gång man tar ett poäng? Jag menar, deras segerskrik låter som ett dödsvrål, man tror ju dom blivit huggna på riktigt och rejält skadade..

Igår var jag en sväng förbi på Gnejsvägen, vilket alla umebor vet vart det ligger. Först hälsa på i Hedlunds lägenhet som hon delar med killen hennes. Tog med min kamera för att överföra alla bilder från tågluffen till hennes dator. Sedan drog jag vidare till brorsans nya lägenhet han delar med en kompis. En stor trea och jag är riktigt avundsjuk, jag vill också ha egen lägenhet..
Tänkte vara borta kanske 2 timmar, det blev totalt 4½.. men då har jag avverkat båda två lägenheterna och Jonas fick en liten present från Paris också.

Idag är det skenmanöver som gäller. Ska höra med Sara om jag får våldsgästa hos henne eller träffas på stan. Kan nämligen inte vara hemma förrän middagstid..

Sanna goes skogsmulle

I veckan har jag officiellt gått och blivit skogsmulle. Jobbar med att röja skog långt ut i helvete från stan sett. Igår var det först 50 minuters bussfärd söderut och sedan 1 timmes promenad i regn med arbetskläderna på som består av orange regnställ med typiska reflexbyxor med hängslen^^.

Skulle upp och jobba tidigt idag så ställde väckarn på 5 men då det regnade och varken jag eller Billy var särskilt sugen på att upprepa gårdagens promenad så bestämde vi oss för att åka senare idag med pappa och lämna av min cykel för att istället jobba imorrn och kunna cykla istället för att gå en timme.

Länge sedan sist jag skrev här nu så här kommer lite snabb kort fakta vad som hänt sedan sist:
-Vart 2½ vecka nere i Värmland i stugan där jag sett Grand Prix gala med bland annat Stefan Holm vs Rybakov på hemmaplan, Carolina Klüft, Robert Kronberg och Arvidsson i spjut. Mitt blå gula hjärta njöt haha.
-Gråtit tårar för min hund då hon fick stort sår på halsen som jag upptäckte. Tack och lov var det bara sönderkliad vatteneksem så nu ser hon ut som ett lejon då hon är rakad på halsen och runtomkring hänger hennes tjocka hår..
-Fiskat gös med bror min ett par timmar före, under och efter solnedgången.
-Åkt på en luftvägsinfektion och gått på pencillinkur 10 dagar. Blev även undersökt av en dansk med invandrarbakgrund - sorry men jag förstod nada av vad han sa mer än att jag skulle få ett recept på pencillin. Inte förrän då jag hämtade ut det på apoteket förstod jag vad det var för fel jag hade..
-Åkt tåg halva Sverige för att ta mig till Antonia och fira henne.
-Vart inne i en sexaffär och köpt rosa present till Antonia, hahaha!
-Skaffat mig blåsor och skavsår av stövlar ute i skogen, faaan också...

Sist men absolut inte minst har jag blivit av med min singelstatus. På min namnsdag och allt.
Nu måste jag bara få ett jobb så jag kan åka söderut så fort som möjligt..