Sista av mycket

Börjar säga hej då till Umeå nu.
Sista natten på teg.
Sista promenaden till centrum.
Sista fikat på stan med Anna.
Sista bussresan.
Sista natten i Täfteå.

Kommer visserligen tillbaka, men känns lite skrämmande ändå..
Mamma är mest orolig för en sak - att jag ska sluta som mina mostrar. Alla har dom flyttat till en annan stad för att plugga, och alla har träffat sin blivande man, skaffat hus och barn.
Men jag sa till henne att mina framtida barn ska prata västerbottniska, punkt slut. Inga 08:or eller skåningar under mitt tak!

Kommer sakna kärleken min, hon är gammal och troligtvis sjuk så känns väldigt jobbigt att flytta just nu. Hon går till och med över parkettgolv bara för att få ligga brevid mig.

Mitt liv är som en korvgryta

Vad jag än fiskar upp så är allt ändå besläktat.

Killen jag ska hyra rum av ringde igår för att klara upp vissa saker. Kände på en gång igen hans dialekt och i kombination med hans namn och dom 3 saker han gillar att göra mest, insåg jag att det inte spelar roll vars i Sverige jag hamnar, mitt oflyt kommer ändå alltid att hemsöka mig.
Något positivt var i alla fall att han ville bli kallad sitt efternamn (som om jag inte skulle göra det även om han inte bad om det^^) och att han låter mig snylta på saker som köksgrejer, tv, internet, bil osv.


Mitt blivande hem!
Fri parkering, nära till skogsområde, busshållplats 2 minuter från huset därifrån bussen går överallt i stan, stor balkong (drömde inatt att det rent av var en terass som gick runt husknuten men tror inte det stämmer haha), nära till en sjö och 15 minuters bilresa till universitetet.

He bli kalas!

Goda nyheter!

Igårkväll skickade jag något av ett desperat mail angående ett rum jag ville ha och imorse när jag slog på datorn hade jag fått ett svar - "du får rummet om du vill ha det!"

Sweet!

Sen det faktum att jag ska dela lägenhet med en okänd 6 år äldre kille är bara en detalj haha..
Menmen just nu ser det ut som att jag och mamma packar skåpbilen full med allt möjligt för att sedan åka söderut på fredag/lördag.

Har svårt att fatta det här händer mig! När blev jag en impulsiv människa..?


Mitt blivande hem på obestämd tid.
Och jag kommer få möblera helt på egen hand woho älskar att flytta!

Maskerad

Slutade kl4 imorse då jag och Ronja for tillbaka till den rosa lägenheten efter tre olika hemmafester. Michaela och Rosanna bokstavligt talat snubblade in en timme senare efter att ha råkat plinga på hos grannen haha..

Men skoj hade vi iaf!


Jag var en modern 1700tals lady på maskerad^^
Även att några killar försökte få av mig masken - men icket jag var väldigt hemlighetsfull..

WOHO!

KÖRKORTET KIRRAT!

Ny favorit!

Tack vare min gamla kompis Petra från högstadiet har jag fått upp ögonen för en ny musikgrupp. Helt olikt från vad jag egentligen lyssnar på (typ allt utom just det här) men låtarna är så grymt sköna!

Petra är förövrigt en Rockabilly-brud som brukar skrämma högstadieungar haha många härliga minnen tillsammans..


"Umbrella"
- The Baseballs

Fan också!

Min tajming brukar vara perfekt men ikväll funkade den inte tillräckligt bra.

Hade jag kollat blocket det första jag gjorde när jag kom hem skulle jag säkert vart den första som upptäckte annonsen som lades ut för lite mer än en timme sen.
Men nu då jag ringde hade 4 personer vart snabbare och risken är då rätt stor att alla vill ha lägenheten..

Mitt hjärta gråter!

Mannen som jag pratade med var iaf trevlig och skulle skicka lite bilder till mig, men påpekade flera gånger att han inget kunde lova och att de som ringt in tidigare till och med kunde komma förbi och titta på lägenheten medans jag är fast uppe i norr.

Hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas... PLEASE!

 
I övrigt, did I mention att jag spenderade fredagkväll på mitt rum?
Eller att jag ikväll är ensam hemma men har inget att göra..?

Roligt värre^^

Idag dödade jag en cyklist

Men haren klarade sig iaf^^ haha!



Jag har fått sömnproblem igen, fast den här gången åt andra hållet. Jag kan somna på kvällarna men är fan omöjligt att ta sovmorgon!
Idag vaknade jag kl8 och var pigg..!
 

Pappa ska kanske ner till stockholm och köpa bil till veckan. Hade jag vart ledig skulle jag lätt hakat på men men..

Dagens låt:

"Inside of you"
- Infant Sorrow
HAHA!

Hemlis

Jag hatar att ha hemligheter för folk och den jag bär på nu tär så enormt på psyket! Vill ropa ut det och berätta allt men vet att det bara skulle ge skada istället för lättnad.

Tills vidare får jag hålla tyst, så småningom kommer jag berätta..
 

Lite musik jag tycker om får jag lägga upp istället:

"Bring it on home to me"
- Sam Cooke.
(fast jag gillar versionen med The Commitments bättre men hittade inte den på youtube..)


"Don't forget all your clothes"
- Tyler Hilton.


"I slept with someone in Fall Out Boy and all I got was this stupid song written about me"
- Fall Out Boy
(lägger upp den enbart för att namnet på låten är så jäkla klockren haha!)


"Lips of an angel"
- Hinder


"Heartbeats"
 - José González

Haha nån som tycker jag har en blandad musiksmak?
Tror jag ska börja lägga upp Dagens låt på bloggen framöver, blir det för många här orkar ju folk inte lyssna..^^

Grattis alla Sannor!

Namnsdag idag! Även fast skatteverket tog ett oförståeligt beslut för ett par år sedan när man tog bort Sanna ur almanackan och istället bara ha Susanna kvar. Idiots..
Men aja, 11 augusti är iaf alltid min dag vad dom än säger!



När man har mycket att tänka på glömmer man annat. Typ som att äta. Min mage började just kurra så insåg att jag inte fått i mig någe mer än två glas vatten idag.. not good.

Foodmaking time!


Shopaholic

Idag var jag på stan med Anna och i varje affär, varannan hylla, hittade jag saker jag vill köpa till min framtida lägenhet. Haha helt otroligt vad mina ögon fantiserade! Kommer ruinera mig själv i höst känner jag..
Det var kastruller, hyllor, tavlor, kuddar, burkar, lådor, ljus, koppar osv osv.
Sedan blir det nog ett par nya skor också haha^^

Tänkte även planera in en IKEA-resa till Sundsvall med Anna, men börjar bli knapert med tid nu. Att folk ska ta sån lång tid på sig att svara på mail, blir galen av väntan..!

Sedan har jag fler saker tills dess som gör att mina nerver snart ger mig en hjärtattack..

Ryggen knakade så det ekade i bergen

Idag på Nolia lyckades jag på någe vänster hamna på en brits i en monter som tillhörde Rygg och led kliniken. En av naprapaterna kände litt lätt o snabbt på min rygg och hittade igen runt 10 ställen som var "frysta" som han kallade det.

Sen tog han tag lite här och var och började knäcka upp alla ställen och det lät som att han hade av ryggraden haha. Som om det inte vore nog tog han sedan tag i mitt huvud och knäckte nacken åt olika håll. Då trodde jag nästan jag skulle bli förlamad, men icket here I am!


Check, check, check, check osv osv osv..

Han tyckte jag skulle ta mig tid för en riktig undersökning eftersom jag var ovanligt stel och gått med det så länge (räknade ut att det pågått circus 14 år^^)
Dessutom var det mest den vänstra sidan som var dålig och då kom jag på att det även är min vänstra käke som strular så jag frågade lite om det. Han hade tydligen hört talas om en tjej med samma problem som jag som genom någon sorts behandling fått käken "botad". Ska banne mig testa det jag med..

Random record

Härom dagen sköt min besökarsiffra upp i taket utan någon anledning, folk ville väl läsa om fåret i Norge haha..

Haha så ser man också att min medelsiffra legat på typ 5 pers om dagen senaste tiden^^

Hur som helst, idag på Nolia har jag skjutit vattenballonger i katapult på Linus Råde - jag vann. 
Sen trodde en person jag gick i högstadiet samtidigt som att jag var 23, med en senare förklaring att jag var mognare än alla andra 19åringar. Då mådde mitt självförtroende bra.

Ikväll har jag skickat iväg runt 8 mail angående olika lägenheter i Växjö så nu blir det till att vänta och se..


Stabilt Sanna, stabilt...

Jag lyckades sparka ner ett vinglas från soffbordet ikväll så vinet flög och glaset splittrades i miljoner bitar - smidigt.. Var dessutom inte ens mitt glas så känner mig lagomt dålig, joo.

Nersaltad matta. Skulle inte förvåna mig om jag råkar kliva där rakt på alla miniglasbitar^^

Sedan är det som bekant Noliamässan i Umeå i veckan och jag är där för att locka massa folk till Sävar den 19:e augusti och vad händer - gissa en gång!

- Jo mitt glada och trevliga jag gör att en läskig gråhårig gubbe börjar ragga på mig!! He e ju fan i mig int sant!

Han kom förbi flera gånger och lät sin blick vandra nedanför mitt ansikte ett visst antal gånger idag och sen började han fråga mig vars jag bodde och han berättade att han tänkt åka hem till sig och sen blev han tyst och tittade på mig.
HJÄLP!
Och en gång när jag såg han var på väg vände jag mig om och gick till ett av våra bord och började pilla på några böcker och hålla tummarna för att han inte skulle komma och gissa vad som händer då!?

- Han kommer och "sparkar" i knävecket på mig precis som tonåringar eller barn gör på varandra.
HJÄLP!

Som om det inte vore nog sa han att han skulle komma imorrn också, vet inte vad jag ska göra för jag gav rejäla hintar om att jag var upptagen med jobb men han fattade ingenting gaaah!

JAG KOM IN!!!


Hur fan är det möjligt?!


Fåret hänger i en elledning i Norge.. wtf?
Haha stackars får men historien bakom är så otrolig att jag inte kan låta bli att skratta.. och nej, fåret tog ingen skada utan sprang därifrån oskadd när den fått hjälp.

Läs artikeln här.


Karriär i Tyskland, vielleicht?

Idag blev jag och Billy intervjuad av ett tyskt tv-bolag angående Piratpartiet. Dom stoppade oss på gatan i Umeå utan att fråga ifall vi ville vara med utan frågade direkt "Vad tycker du om piratpartiet" och stoppade en muff i ansiktet på en.

Haha!

Snacka om favorit i repris - den 18:e juni 2008 blev jag och Hedlund stoppade på en gata i Innsbruck för att bli intervjuad i en tysk reklamfilm.
Den gången handlade det om bilar, vilket jag inte kan något om och den här gången politik vilket jag inte heller är över huvud taget insatt i.

Det är nåt med mig och tyska kameror...^^

Aja jag hade solbrillor på mig så hoppas ingen känner igen mig ifall det skulle sändas i national tv..
Rolig tanke - om dom nu tar med oss i tysk tv, tänk vad skoj ifall vi blir dubbade! HAHA!


Blod är tjockare än vatten


Packåsna

Igår hjälpte jag Michaela med hennes flyttlass till egna lilla lägenheten. Tog 7 pers totalt 2,5 timme men på något vis blev jag ändå kvar två timmar till..


Vi byggde bland annat upp en STOR jäkla Ikeasäng haha den tog upp nästan halva rummet^^ 150 bred, 210 lång bör nog säga en del..


Till vänster har vi hennes rosa fondvägg (om jag lägger upp fler bilder senare från hennes lägenhet förstår ni varför det är just rosa..) och till höger syns vi eftersläntare som var kvar sist - Michaela, hennes mamma och så Ronja som prövade sängen.


El cocina - köket. Bakom den lilla dörren finns ett litet fågelbo haha.

Värmland


Plockade blåbär x antal dagar.


Blåbärspaj!


Lärde lillebror palla hallon^^


Var ute och promenixade när vi hittade en gammal ladugård ute i skogen.


Smög även in på en mysko gård och hittade en labyrint till den skumma gubbens gård.


Fiskande på bryggan var eviga dag.


Pleasure.


Blöt hund.


Agerade målare åt mormor.


Titta titta!


En hemlig talang kanske heeheeheeee^^


Huset.


Smultronstället.


Satt och läste under äppelträden.


Lillebror åt upp i princip varje fisk han fick upp - abborre som mört..


Storm sista dagen. Bryggan slets sönder och flöt iväg och båten hamnade i vassen.


Vår strand låg under en halvmeters vatten.


Önskar jag hade den ögonfärgen varje dag^^

Sedan gjorde jag såklart massa mer som jag inte har kort på. Bland annat har jag lärt mig hur det känns när vatten och el kommer i kontakt med varandra. Inte att rekommendera...