Still alive

Enkla anledningen till min skrivtorka här på bloggen är ett segt internet som absolut inte alls motiverar mig till att försöka logga in när det fortfarande inte funkar.
Men nu så!



Idag har jag vart på stan en sväng med Anna. Gick även en sväng förbi AF för att höra om dom glömt bort mig men jag hade "bara" hamnat på vift i registreringen (såklart).
Senare på eftermiddan for jag till the Hedlund residence för att äta middag och snacka skit om folk som snackar skit. Förstörda själar som vi är hann vi självklart slänga in en hel del killsnack.

Jag kan inte fatta att det gått 9 månader av min återuppbyggnad.

Nån dag ska minsan jag också få ett hallelujah-moment när allt bara blir så självklart. Jag vill också skina upp som en sol när jag får ett sms, längta sönder mig efter nån eller bara veta att nån väntar på mig. Känns som att det är år bort från mig, att jag haft min stund av lycka och gott får vänta tills alla andra av jordens invånare också får uppleva det tills det är min tur igen.

Sommar? Maybe?

Rådjursögon

Träffade Petra idag som pratade på om sin praktik hon har (som ungdomsledare på vår gamla högstadieskola). Eftersom jag var väldigt lugn och tystlåten av mig under den perioden av mitt liv så har jag inte räknat med att så många, förutom vissa lärare, skulle komma ihåg mig.
Men tydligen hade Janne (the man - ungdomsledaren på Sävar skola och på diverse ungdomsgårdar i byarna runtom) sagt att jag är "Sanna med rådjursögonen".

NAW vad glad jag blev då jag fick höra det!



Tänkte följa med dit på fredag och titta på alla äckliga ungar som går på skolan idag. Och ja, dom är äckliga. Sexistiska anspel dagarna i ända, vad jag hört är helt chockerande och jag är rädd för framtiden då man kanske måste jobba med dessa 90-talister. HUVVA!

Happy

Antonia frågade mig för en timme sen om jag var lycklig nu för tiden och när jag tänkte efter så kände jag att jag faktiskt är rätt så lycklig. Jag mår nog bättre nu än på en lång tid, känns som att jag är tillbaka ut ur mörkret även om jag egentligen inte mått alltför dåligt.

Jag är så enormt glad att jag hittat tillbaka till Hedlund och Petra. Dom har fattas i mitt liv som känns mer fullbordat nu.
Sen är jag så grymt stolt över min lillebror, ju mer jag tänker på det desto mer stolt blir jag. Han har hunnit bli 6 år och jag blir alltid lika imponerad varje gång jag ser honom, hur stor och duktig han blivit.

Visst så finns det motgångar precis som hos alla andra, men om man tar ett break från eländet och ser allt annat så känns det väldigt bra!

Idag gillar vi bio på söndag med Anna -goin' to Shutter Island och planeringen inför maskeraaad woho!

Dagens minne: Lindgren och Hedlund åker tjuvåker gratis på alla bussar i Genova (Italien) under ett par dagar i juni -08.
Anledning: "Dom hade ju så konstigt biljettsystem.." (citat by Hedlund)
HAHA med andra ord fattade vi aldrig att det faktiskt kostade att åka buss (okej, vi insåg det sista dagen i stan) och det pga att man skulle kliva på bak o mitten av bussen och stämpla i nån konstig biljettmaskin utan att busschauffören kontrollerade..

Usch usch usch!

Jag önskar verkligen att jag skulle slagit till inatt! Hade som sagt planerat att åka på Origo men när jag väl kom dit var det sjukt lång kö och dom släppte inte in folk. Ringde Hedlund som sa att det var smockat där inne så fick ställa in planerna på att ta mig in.
Istället blev jag lockad av Ronja att fara på Rex inne i centrum så jag for dit istället och hade skoj. Dock var det en grej som var mindre trevligt.. vid toakön stannade Ronja och pratade med någon hon kände och då smög det fram en läskig äldre utlänning som stod skrämmande nära min ansikte för att säga att jag såg "fin" ut. Jag sa tack men jag är inte intresserad och vände ryggen till men han tycktes inte riktigt fatta vinken utan fortsatte prata och säga nåt men till sist gav han upp och jag kände lättnaden.

Men sen när natten var över och vi stod vid garderoben kom han igen och - hör och häpna! - åter igen lutar han sig äckligt nära mig och frågar vart jag är på väg. Jag ignorerar honom och försöker ta mig förbi med jacka och väska i famnen och då plötsligt känner jag hans hand/händer på insidan av låret (uuuuuusch!).
I detta ögonblick borde jag slagit till honom och jag skulle inte fått dåligt samvete, men istället kunde jag inte tänka på annat än "bort bort bort jag måste bort" utan knuffade mig ut ur folksamlingen.

Precis vid utgången kom han för tredje gången och lutade sig nära för att säga nåt (som jag inte lyssnade på och därför inte kommer ihåg) men då stod Ronja brevid och halvt skrek "nej det ska hon inte!".

Kom fram till en grej i bilen på väg hem sen - att varje gång jag är nykter på krogen tycks jag dra till mig fler killar än när jag är onykter. Dessutom verkar jag utstråla nåt som gör att just utländska killar kommer fram till mig. Förstår inte..

Mer shopping

Ajdå farligt. Eftersom jag inte hittade nån huvudbonad på stan igår tänkte jag testa en sista gång idag. Blev egentligen ingen farlig summa då jag hade presentkort att handla upp men lyckades köpa både en kavaj, ett par jeansshorts och ett skärp. Sen till slut även en keps haha.
Nu när jag vet att jag har en smärre inkomst från subban så får jag shopping-ryck vilket är aningens farligt. Dessutom är det inte förrän nästa månads löning som jag får ut pengarna så ska inte ropa hej än.

Orkar inte ladda upp bilder på dom just nu, får bli lite senare.

Är dock lite osäker på hur det kommer bli ikväll. Om nu Hedlund kommer stå i dj-båset och Petra inte kunde komma så har jag egentligen ingen större lust att vilda loss ensam och nykter på dansgolvet..^^
Får hänga i baren med alkoholfria drinkar hoho!

Sidostickare: idag kom änteligen den efterlängtade mensen! Var över en månad sen jag fick göra ultraljud på sjukhuset i Växjö och fanns det inget att se då så skulle det inte finnas nåt nu heller, men när den var en vecka sen hann man ändå få panik.
Aja, vissa av kvällens planer gick i stöpet men å andra sidan har jag massa nya kläder att leka med!

Och sen ska jag nörda framför Melodifestivalen ikväll. Och ännu värre ska jag erkänna att jag hejar på Eric Saade's "Manboy" haha! (Om det inte vore för hans leende under heeeela låten, pokerface boy - studera Adam Lambert, den mannen kan flörta med kameran!)



Tycker även Timotej har en skön låt fast deras instrument överspeglar deras röster och det är svårt att höra vad dom sjunger. Men idén är skoj.
Anna Bergendahl har en unikt häftig röst, men låten var för upprepande och hennes religiösa "hallelujah-dans" gick verkligen inte hem hos mig.
Peter Jöback hade jag grymt höga förväntningar på då jag fullkomligt älskar hans röst, men hans fulla kraft kommer aldrig igång i "Hollow" vilket jag tycker är grymt synd.
Darin har egentligen en bra ballad, men hade ändå tyckt att det skulle passa bättre med ett starkare mittparti och betyyydligt bättre framträdande. Hans scenspråk är precis som i Idol -04 med att han bugar sig framåt med stängda ögon. Det ser så oerhört manus-skrivet ut.
Salem al-Fakir är ganska cool men jag tycker låten är vek.

Sen ska vi inte ens nämna Pillan Wahlgren. Hon utstrålar samma mognad som Amy Diamond och jag klarar inte av att se en fyrbarnsmamma strutta runt på scenen, kalla sig själv för en MILF och vara så barnslig. Usch kommer lämna vardagsrummet när det är hennes tur.

Sommarshoppat

For in till stan för att köpa en hatt eller annan huvudbonad till morgondagens temaparty på Origo. Köpte ingen hatt men kom över ett par härligt somriga plagg istället!


En vit tunt stickad tröja och en blåblommig skjort-tunika. Från Gina (såklart).




Köpte även två sjukt mjuka t-shirts där, en rosa och en vit. Blev helt överlycklig när jag upptäckte att den modellen fanns även i år, köpte en vit förra sommarn men råkade förstöra den i tvätten hehe..^^


Blev även en ny vit bh från HM.

 
Nu saknas bara sommarn!

Slynar åt subban ikväll

Om två timmar är jag tillbaka på subway idag igen för att jobba stängningspasset till midnatt. Tar ungefär en halvtimme att stänga och sen ytterligare en halvtimme att gå hem, så är hemma lagomt till 1 inatt såvida jag inte får låna bilen.

En sväng in i duschen nu och sen piffa till mig.

Hallelujah!

KOLLLLLLLLLLLLA VAD JAG HITTADE!


Bara några månader kvar nu woho!

Sweet




Har köpt ett urgulligt diadem häromdan som jag testade. Ibland känner man sig som en sockervadd.^^

Längtan

Jag längtar till april. Då ska jag minsan ta mig ut till den jämtländska skogen och stugan som släkten har där. Pimpla, åka skidor och bestiga berg står på listan över måsten!

Andas frisk luft och njuta av lugnet och tystnaden..

 
Hoppade in på nattpasset igår på subban och det är alltid nya upplevelser med fyllosar. Igår var det en som tände en cigg och började röka i kön. Sen tycktes han inte fatta att han inte fick röka där då jag sa till. Haha pucko.

Pratade med Michaela idag och kom överens om några framtida arbetspass där på subway. Hon hade visst pratat med chefen och han var väldigt glad att jag ville jobba lite, hoho.

Hedlunds födelsedag

Igår fyllde min äldstaste vän Hedlund år. Inte äldstaste som i antal fyllda år utan som i längsta vänskap alltså.^^
Var kalas hos henne där tydligen cirkus 20 pers hade klämt sig in, åt tårta och drack. Senare på kvällen bar det av till studentkrogen Origo (som jag förövrigt aldrig vart på tidigare) och födelsedagsbarnet hade lyxen att bli ditkörd i limo av egen chaufför - dvs av mig i pappas saab haha.

Jag och Petra hade paktat ihop oss om att ha high heels på oss och så blev det också. Snabb-byte av skor och sen var det bara att undersöka stället. Jag hade föreställt mig det helt annorlunda så det var en trevlig överraskning att komma in där.

Premiärkväll för mina godingar!

Det största frågetecknet (och egentligen det enda) är undran över vem killen var som satt och strök min arm i smyg medans han pratade med några andra.. hmm?

Kvällen på Origo slutade inte som tänkt men körde ändå hem lite folk och när jag är på väg hem och närmar mig centrum kom jag på att jag kunde ringa farsgubben och höra vart han var och om han ville ha skjuts. Det visade sig att han precis börjat gå hemåt så jag plockade upp honom och så for vi och köpte hamburgare på Max, mumma!

Enda (!) bilden som finns på mobilen från kvällen är denna. Mitt försvar till den crappa bilden är att det var en gladlynt Hedlund som tog den utan att veta vilken knapp att trycka på för att kameran skulle knäppa kort.. haha.^^

Haha. Aja detta är Walker, han gick i 9an när Hedlund, jag och Petra gick i 7an.
(Killen brevid som inte syns på bild trodde jag var född -84 HOHO!)

Boklusen is back!

Först hittade jag Dennis Lehanes "Patient 67" i en bokhylla hos mamma i måndags så jag snodde åt mig den med höga förhoppningar om en  b r a  deckare. Har alltid haft svårt för läsa den genren men jag måste då säga att den är riktigt bra!
Man kan inte räkna med att alla känner till det men filmen Shutter Island som går på bio nu är baserad på den här boken, därav att jag slängde mig över den. Tyckte trailern för filmen var bra så fick lust att läsa boken först och jag ångrar mig verkligen inte. Har bara några kapitel kvar nu woho!



Sedan beställde jag en bok från Adlibris i förrgår som jag under en tid hört mycket om. Den heter "Spelet" och är skriven av Neil Strauss.

"Journalisten Neil Strauss tillbringade två år i ett hemligt sällskap för män som ville bli experter på att ragga kvinnor.
Spelet kan läsas både som en handbok i raggningsteknik och som en provocerande berättelse om författarens förvandling från vanlig tönt till raggningsexpert."


HAHA! Japp det är med andra ord en manual/analys/dokumentär om vad som försigår i mäns huvud när dom raggar. Precis en sån bok som kan vara nyttig och sjukt rolig att läsa.
Kostade bara 39kr att beställa och tog (helt sinnessjukt otroligt) bara EN DAG från att jag beställde till att den damp ner i brevlådan - lätt värda pengar!

"Män kommer att förneka det.
Kvinnor kommer att betvivla det.
Men jag ger er sanningen här, osminkad, sårbar och oroande äkta. Jag ber er om ursäkt i förväg.
Hata inte spelaren... Hata spelet."

Historien upprepar sig

HAHAHA kom just på en grej!

Emma, om du läser detta så kommer nog speciellt du förstå humorn i det hela. Kommer du ihåg hösten -07 när vi började hänga på x3m var och varannan helg tills pengarna tog slut? Jag träffade ju en kille första utgången som hade en tvillingbror...

Gissa vars det här kommer leda hehe..^^

Jag inne på samma spår igen, dock är dom inte tvillingar men åter igen var det jag som först "hittade" ena brodern o min kompis fann den andra strax efteråt (hahaha allt är ju bara så komiskt!).
Denna person tycks iaf inte ha släppt mig trots min period nere i småland och han hörde av sig ikväll o ville träffas till helgen..
*Bam bam, bam bam...* (Hajen-filmens signaturmelodi).

Oj oj oj vars ska detta leda? (Hedlund, du kommer dräpa mig i know haha).

Jag ska måla hela världen lilla mamma

Helgens arbete:



Fredag :
Jag skjutsade pappa till bowlinghallen och köpte kebabtallrik på väg hem. Glömde dock att köpa nåt åt brorsan så han fick äta gröt till middag (hahaha så taskig man kan vara när man är glömsk!).
Sen lånade jag bilen och for ut till mamma och var där ett par timmar. Skulle natta lillebror också men det gick inte så bra när han börjat med gymnastik när han ska sova.^^

Lördag :
Jag och Jonas blev upphämtade av mamma redan kl10 på morgonen för att fara till Bygdeå och måla brädor (heter det brädor eller är det "bräder" som vi säger i min släkt?). 6 timmar senare for vi hem.
Kvällen ägnades åt att klippa håret på vovven som hade fått massa tovor och trassel när jag inte vart hemma på ett tag, och sedan självklart melodifestivalen (Sanna das nerd!).

Söndag :
Vaknar av buller och brak när mamma stampar in i mitt rum kl 7.45 och säger att jag måste upp då vi åter igen ska till Bygdeå för att måla. Jag var inte riktigt helt vaken dom första timmarna denna dagen..
Är på snickeriet och målar tills färgen tar slut, sen åker vi tillbaka till Täfteå då mamma skulle få kunder, är hemma ett par timmar och jag hjälper bland annat till med att skotta en gång till mammas visningslokal, + att jag skottar fram en hel parkering på gårdsplanen. Sen ligger jag och myser jag med vovven mitt på vägen (sånt man bara kan göra på landet^^) innan vi åker tillbaka för att städa rent snickeriet vi lagt beslag på.
Ska tillägga att det tar ca 45 minuter att åka upp till Bygdeå och på två dagar har jag alltså spenderat 4½ timme i bil däremellan..
Hemma igen runt 21-tiden på kvällen. Sanna däckar som en flodhäst i sängen.