Barndomsnostalgi

Pensionären Sanna gick i säng 20.45 igår och somnade en halvtimme senare. Vaknade dock flera flera gånger under natten och morgonen, sov oroligt av nån anledning.
På morgonen fick jag iaf ett efterlängtat samtal från sjukhuset som sa att jag fått tid på röntgen kl 08.10 imorrn - thank god! Lite kul när jag fick frågan om jag opererat hjärtat eller hjärnan tidigare och har metall i kroppen. Jag svarade örhängen och kände mig lagomt dum haha.

Tog en sväng in till stan idag för att hämta ut ett litet paket på bibblan - "När månen går med långa ben". Det är en ljudbok vi alltid (kanske inte alltid, men väldigt ofta kändes det som) lyssnade på hos min dagmamma.
Mitt enda minne av berättelsen är en sjukt läskig scen där tre barn ska ta sig över en flod och medans dom funderar på hur dom ska ta sig över hör man en sång och hur Bäckahästen kommer galopperandes för att lura ner barnen i det mörka vattnet och dränka dom.

Som sagt - sjukt läskigt! (Iaf när man va 5-6 år..)

Hur som helst försökte jag hitta den på bibblan förra veckan men fick reda på att den bara fanns i ett bibliotek på annan ort i länet så jag fick beställa hit den. Vad gör man inte för nostalgi...?^^
Hämtade ut den idag och nu ska jag bara försöka stämma träff med Mia så ska vi lyssna på den tillsammans och återuppleva gamla minnen.


 
Sen har jag gått runt i varje inredningsbutik i stan och sett massvis med grejer jag skulle vilja ha men inte har råd att köpa. Åh vilken inspiration och fy sjutton vad dyrt det kommer bli att inreda lägenheten!

Till slut fick jag ge upp för dagen då min andning inte funkar som den ska. Nu taggar jag röntgen imöran!

Sweet potato

Idag har jag lagt handskarna på en soffa och ett soffbord. Min kära vän Anna ville bli av med det och se då stod jag där och viftade med mina händer för att få uppmärksamhet. Sweet potato!

Sen dess har jag gjort precis som jag fått order, nämligen tatt det lugnt. Såg hockey och blev på skitdåligt humör när Bengan tar en jävligt idiotisk time out i totalt fel läge. Hans ursäkt var att spelarna var trötta och ville vila. Som tränare ska man inte ge efter för spelarna utan istället för att pausa skulle han skrikit sönder sina lungor och svurit åt spelarna på isen att klämma ut sin sista energi i några fjuttiga sekunder till. Men icket.
Helt värdelöst gjort, där förlora vi medaljchansen. Tror inte laget fixar bronsmatchen tyvärr.

Jag tror min hjärna kokade sönder efter avblåsningen för på en gång fick jag nå så otroligt ont i huvudet och det sitter fortfarande i (vi spelade in matchen så hade sett klart den runt kl20.00). För en halvtimme sen låg jag utslagen i min säng och kunde knappt röra mig, hela huvudet känns som en alldeles för uppblåst ballong som är på väg att sprängas.

Brorsan är på partaj och pappa har åkt för att jobba så här sitter jag i min ensamhet (förutom tinitustjutet i höger öra som gör mig sällskap), lördagkväll under Kulturnatta när det är sjukt mycket som händer down town i city. Men näe, somliga får roa sig själva wohoo.....

Om jag tar ett skållhett bad och sen slår huvudet i väggen ett par minuter så kan jag fara på akuten och åtminstona få nåt sällskap, hmm....
 

You're a teaser, you turn 'em on
Leave them burning and then you're gone


Finger Lickin' Fifteen

Ytterligare en fredagkväll som spenderas hemma i soffan. Till sällskap har jag datorn, en jäkla massa böcker och en baota-tv men fy sjutton vad  l e s s  jag är på alla dom!
Jag vill klä mig fint och dra ner på stan! Sitta på ett utefik, grilla med vänner, gå på bio, ta en promenad - åh vad jag saknar sommarpromenader! Istället sitter jag hemma, läser, målar naglarna och hostar om dagarna, yay..

Idag var jag tillbaka på vårdcentralen och fick lämna blodprov så att läkarn kan skicka en remiss till sjukhuset. Dom ska se ifall mina njurar är friska så dom kan spruta in nåt i mitt blod vid röntgen om det behövs. Japp - jag sa röntgen, mitt nya hangout höhö!


(Fascinerande att ett sånt litet stick kan få hela armen att domna bort och värka en hel dag).

Mamma är som mammor brukar va när dom inte har sina barn i närheten. Orolig. Det fick mig att inse jag borde hälsa på morfar nån dag, var alldeles för länge sen.

Fick även lov att ringa min nya blivande chef och säga att jag inte kan börja på måndag utan måste skjuta upp hela inlärningen en vecka. Tur för mig att jag är eftertraktad bland alla karlar på lagret hehe..^^

BTW! 73 dagar kvar till inflyttning i min alldeles första egna lägenhet! JAAAADÅ! Kommer bli så rackarns roligt att pyssla med inredningen och köpa grejer!


(Lite har man ju hunnit planera + att jag har grejer från Växjö som ska fylla upp lite plats. Paint är tydligen inte min grej då allt är i fel skala men aja).


Sjuk igen

Var en evighet sen jag uppdaterade bloggen sist, I know, men bättre sent än aldrig!

Jag är sjuk igen och det finns en risk att jag närmar mig min tredje akuta sjukhusvistelse på ett halvår. Först var det lunginflammation i november, sen magsjuka/matförgiftning i januari och så får vi se vad som drabbat mig nu i maj.

Det började efter jag slutade nattpasset i lördags. Kom hem runt 4.30 och strax därpå satte huvudvärken fart. Vaknade om vartannat hela natten (morgonen) av att jag var illamående och ville spy men utan att nåt kom upp. Jag hade feberfrossa och yrsel och mådde sjukt dåligt hela söndagen. Fick försöka ignorera det ett par timmar då en gammal barndomskompis var på besök men så fort hon for hem så däckade jag halvt.
Måndag gick lite lättare (dvs illamåendet nådde inte upp till samma "nu-kommer-jag-spy"-gräns som under söndagen) men var fortfarande jobbig. På kvällen lättade det upp när jag gick ut (utförligare info kommer) men så fort jag kom hem och slappnade av så rasade hela den friska fasaden och det blev ytterligare en febernatt.



Så där har det hållt på senaste 4 dagarna, nu är jag inne på min femte och jag börjar bli lite orolig. Två helt skilda personer har sagt att mina syptom stämmer in på hjärnhinneinflammation och efter att ha läst på mig lite om det så låter det inte som nån rolig sjuka.
Idag har jag dessutom så sjukt ont i nacken att hela mitt huvud tippar åt höger. Så fort jag hostar (självklart har jag ju ont i halsen och oändlig snuva också^^) hugger det till en kniv i halsen.

Har lovat att ringa sjukvårsrådgivningen idag så jag kikade lite på deras hemsida och hittade det här "roliga":


Ska man bara kontakta vårdcentral/akutmottagning om man prickar in alla symptom eller får man göra det vid 4/6 punkter..?

 
Blev självklart illa tvungen att ge bort kvällens (rööööd dag = extra OB = apa!) och morgondagens kvällspass.
Dessutom har jag lovat Petra sen två månader att komma på överraskningsfest på lördag för hennes sambo Kenta (som rekommenderat mig till sin chef och därmed hjälpt mig få ett sommarjobb på ICA lagret). Just nu känns det inte alltför ljust, tyvärr.

Näe nu ska jag hoppa in i duschen. Ska jag till vårdcentralen eller akuten vill jag gärna va aningens fräsch iaf..^^