En månad senare..


Kul att det aldrig läker och att man måste tömma det på var och blod varje dag..

Varsego för detaljerna!^^

Sthlmshelg

I helgen var jag nere i 08-trakterna på lite semester och eftersom det är roligare med bilder än text så lägger jag upp lite såna istället:


På fredagkväll for vi in till storstan, närmare bestämt till Globen för en så kallad sky view. Vi åkte alltså upp på Globen med en rund glasad hiss och såg hela sthlm i panorama.


Tagen uppifrån och ner. Eftersom hissen var rundad kunde man även se rakt under sig och tja, detta var synen..


Panorama. Helt sjukt vilken utsikt med alla lampor och ljus!




On the top!


Lördagkväll var pepparkaksbyggekväll.


Det snyggaste pepparkakshuset in history! Made by blivande byggnadsingenjör och civilingenjör. Heja 80-talisterna!


Och lite pynt med bomull och min hemmagjorda bomullssnögubbe spetsad med tandpetare. Notera även röken som kommer ur skorstenen haha!


Lördagkväll med Iron man, vin, pepparkakor, godis och glögg. Mazing!


Årets pepparkaka. Finns det en sån tävling tänker jag anmäla denna helt fantastiska skapelse! Grisen med galna kosjukan!

Haft en kanonhelg trots allt, as always.

Bazinga!



Sheldon is the man!

"You actually had it right in the first place. Once again, you've fallen for one of my classic pranks. Bazinga!"

Have you heard the news today..?

Klarade duggan idag i fysiken, woho! Fick med mig 1 poäng (av 1 möjlig) till tentan i januari så det kändes sweet.
Fast det vägde inte riktigt upp resten av denna domedag - underkänd kemitenta. Visserligen visste jag redan att det inte fanns en gud i världen som kunde hjälpa mig att få den godkänd, men var ändå jobbigt att ta beskedet.
Får nöja mig med att det var 44% som kuggade..



Det är lite av ett wake-up-call det här. Imorrn är det två veckor kvar till omtentan i kemi och nu blir det total fokus på det (who am I kidding..?). Tänkte försöka göra studycards med frågor och svar på och utgå från tidigare tentor och sen hoppas hoppas hoppas att det går vägen.
Denna gång tänker jag även ha med formelsamlingsboken som läraren inte ens berättade att man fick ha med på tentan. EN HEL BOK MED FORMLER OCH TABELLER! Man kan ju till och med skriva in egna notes i den till tentan!
Kul att man fick veta att det fanns en sån bok först EFTER tentan..

Imorrn är det kvällskurs igen med Michaela. Har suttit lite nu och hittat inspiration från internet så förhoppningsvis blir det inga spontana dåliga grejer jag plockar ihop imorrn. Blir även kul och se resultatet av det vi gjorde förra veckan!



Sen på onsdag är det först mattelektion på morgonen och sen när jag slutat till lunch blir det heldagsshopping med Hedlund på stan. Är i desperat behov av nya kläder, det är ju hål i alla mina bysser haha!

Vacker underläpp

En gammal man kom in då jag jobbade på subway i torsdags. Att han var allmänt konstig insåg jag så fort han kommit in genom dörrn. Medans jag gör hans beställning och är upptaget med mitt klämmer han plötsligt ur sig "Vilken väldigt vacker underläpp du har."

WTF?!

"Vad sa du??" svarade jag med en lagomt irriterad ton.
"Hehe näe inget.." säger han och flinar äckligt åt mig.

Så vad? Är det nåt fel på min överläpp..?


Food update

Maten igår blev goooooooood! M-m-mmmmh!

Jobbet gick bra inatt, det var inte så farligt mycket folk ute men blev ändå rätt sent då jag jobbade med en ny tjej. Fick lift hem så slapp gå så kom hem 4 på pricken. (Sådär lagomt intressant för folk att läsa, men jag är död i huvudet och har inte gjort ett skit idag så har inget annat o skriva haha.^^)

Fredagskok

Blev sugen på att laga lite "finare" middag nu på helgen (istället för typ köttbullar, soppa, pasta etc) så just nu är jag i full gång med matlagningen. Det blir köttfärsbiffar med oliver och fetaost i ugn och till det potatis och en gräddsås med lök och soltorkade tomater.
Biffarna är inne i ugnen och steker. Blev lite mer än jag trodde - 9 st - men det kommer säkert ätas upp till slut om nån dag.

(For the record -  jag har aldrig lagat detta tidigare och har dels ingen aning om hur det kommer smaka och inte heller nån aning hur länge biffarna behöver va i ugnen. Men men man måst ju lära sig på nåt vis..^^)

((OCH jag tror att fetaosten va dålig så får jag matförgiftning så vet jag vars det kommer ifrån hehe..))
 

Börjar tidigt med maten eftersom det vankas nattjobb för Sanna Lindgren. Börjar 19.30 och jobbar fram till stängning 03.00 exklusive städning och stängningsrutinerna. Är förhoppningsvis hemma före kvart över 4, måst ju hinna plugga imorrn också!


Dill och gräslök

I helgen ska jag vara duktig duktig och plugga fysik flitigt! Nu då jag fått låna en formelsamling av Walker så är jag fit for fight inför duggan på måndag!

Jag och Michaela var på första träffen på tisdagskvällskursen igår och det var himlarns kul att pyssla med glas igen! Dock kommer det bli dyrt i slutändan hehe men äsch jag kanske lyckas fixa lite julklappar till släkten.
Fick dock rätt oväntade sms från ett visst ex men sen räddade min mobil mig genom att dö av batteribrist.

Justja, vi käkade på Frasses innan kursen och jag plockade med mig krydda hem som Michaela tipsade om att hon brukar göra. Tror dock inte att hennes kryddburk nånsin gått sönder i väskan och fastnat på allt som fanns i väskan.
Idag på universitetet luktade hela jag och alla mina böcker dill och gräslök..^^

Nu blir det att rycka sig i kragen och dra en sväng på ica och köpa lite mat!


Do or not do?

Sitter och funderar på om jag ska boka in en resa till sthlm nästa helg eller inte. Problemet är nämligen att om jag gör det så missar jag en obligatorisk lab och måste boka in en egen tid och skriva en egen labrapport. Aningens skrämmande I must say..
Men samtidigt är det enda helgen på länge som jag kan komma ifrån innan alla duggor och (om)tentor.

Jo på tal om omtenta (min specialité här i världen) så lyckades jag komma 1½ poäng ifrån godkänd på mattetentan. Sååå frustrerande! Men känns ändå rätt skönt o veta att 50% kuggade, så jag va bara en av många fler hehe.

Nu på kvällen har jag legat i soffan och gråtit tusen tårar till "I am Sam". Jag har älskat och hatat den filmen ända sen den kom 2001. Blir lika tagen varje gång jag ser den.
  
 .
 

Låten på repeat den här helgen:

Joshua Radin - "Winter"

Högkostnadsskydd is the shiet!

Igår var jag tillbaka på sjukhuset och fick painkillers utskrivna igen. Väl på apoteket fick jag en chock när jag skulle betala för dom små raringarna - 19 (NITTON) KRONOR! WTF!? Nog för att jag vet att jag har rabatterat, men hade aldrig trott att det skulle bli så billigt! Läste sen på kvittot och upptäckte jag att jag hade exakt en vecka kvar på min högkostnadsperiod innan den nollställs.

En vecka på mig att utnyttja systemet..

Tog tillfället i akt idag då jag hade en kort förmiddagslektion att bege mig ner mot staden. Aningens lättare sagt än gjort då jag halvt blåste av vägen ner i snöhögar och kunde bli borttappad tills det börjar töa i vår..^^
Men men, staden kom jag fram till och jag hookade upp med Anna som hade precis fått lång lunch. Vi blev nostalgiska och käkade lunchbuffé på Balder innan det var dags för dagens uppdrag.

Måste säga att det var en mycket nöjd Sanna som kom ut från ungdomsmottagningen. Jag slapp gå på nåt hemskt möte eller bli utfrågad om mitt sexliv, utan det var bara en liten blodtryckskoll man gjorde och sen var det klart.
En årsförbrukning av p-piller fanns för mig att hämta på apoteket och det skulle ingå i högkostnadsskyddet + att jag kunde hämta ut allt på en gång.

Tillbaka på mitt stammisapotek på sjukhuset så hämtade jag sedan ut 13 kartor neovletta för en helt fantastiskt underbar summa på 70 (SJUTTIO) riksdaler. (!)
Det är typ en månadskostnad i vanliga fall, men spec-fallet Sanna som har rabatt på apoteket ska alltid va värst!

HOHO!

Another sunday

Bra start på dagen då jag tog fel på tiden jag skulle börja jobba och fick stressa iväg och kom på halvvägs till stan att jag glömde matlåda.
Enda anledningen varför jag ens lagade mat igårkväll var för att jag skulle ha en matlåda med mig på jobbet för en gångs skull men se icket!
 

Insåg även att jag tappat min börs, men efter lite dektektivarbete visade det sig att den låg i mammas handväska i (nästan) samma ögonblick hon körde förbi mitt hus.^^


Idag på jobbet. Notera att vi numera även har nametags på subban!

(Ett sådär lagomt intressant blogginlägg för mina trogna läsare..) Hoho!

Onödig information

Igår var det som sagt kalas hemma hos Hanna. Hon hade köpt ett frågesportspel med massa frågor om sånt man aldrig kan men som är kul att veta.

Exmepelvis vet jag numera att ordet avokado kommer från ett indianspråk och betyder testikel. Go figure!

Vi tjejer hade riktigt kul. Såg idol och agerade betydligt bättre jury än Laila och Andreas. Bagge är dock alltid den bästa!

 
Hade tänkt fara ut till Täfte idag och hälsa på mamma, men vet inte riktigt när eller hur jag ska ta mig dit..

Fredag hela veckan

Den här veckan har gått fortare än fortast. Tentor tisdag och onsdag och inga lektioner förutom igår är säkert en bidragande faktor.

Har just kommit hem från Petra där vi suttit och skrivit ett dokument för värdar/värdinnor vid ett evenemang. Passade även på att ta igen förlorad tid med Gösta då jag var där. Katten alltså.^^



Idag fyller basårs-Hanna 20 och det blir partaj hos henne ikväll. Systemet är tömt och nu blir det att rota igenom garderoben och hitta nåt o ta på sig.

Halloween

Jag och Anna hade planerat ihop en riktigt härlig Halloween i lördags. Tillsammans med Hedlund så pyntade vi med spindelnät i hela lägenheten (sitter fortfarande kvar^^), fixa massa mat, och laddat upp inför kvällen. Folk började rulla in utklädda till gud vet vad. Vi hade den coolaste Jokern (Nicke), den weirdaste Obelix (Gurra), dom mest trovärdiga roadkill-såren (Hedlund herself) osv osv.

Inte trodde jag att kvällen kunde bli så mycket bättre när det plötsligt knackade på dörren runt 21.30. Jag gick för att öppna och tänkte att det antingen var nån (läs Gurra) som fånade sig ute i hallen, eller att det var nån granne som kom för att klaga, men ack så fel jag hade.

Där ute står ingen annan än Andreas som på impuls hoppat på ett norrutgående tåg i Stockholm kl 14 och sedan färdats med tåg, buss och taxi för att komma och överraska mig.
Fick halvt en hjärtattack av det, men var så himla kul att han kom!

3 härliga dygn innan jag vart ensam i lägenheten igen, men den energin kommer jag kunna leva på ett bra tag.

Emma jag måst ringa och berätta historien för jag vet inte hur jag ska kunna skriva och få med alla detaljer!


Jag och Anna.


Obelix haha! Dräkten hade en inbyggd pump som blåste upp den med luft.


Folk ska börja frukta att åka i min hiss.


Hippiesarna Billy och Evelina.


Andreas, jag och Nicke. Måst vart nåt väldigt kul jag berättade hah.


Hedlund och Nicke showar. Eller..?


Haha bara för att Joellas min är så kung.


Mina subbor! <3


Gruppbild.


Anna och Nicke.


Love is blind haha.^^


Hedlund tog i för glatta livet.


To be continued...