Tonårsirritation

Det finns tre saker som stör mig nå så otroligt för tillfället.

1. Att jag accepterade min pappas add på msn är bara mitt eget fel, men hur kunde jag veta att det skulle bli så här? Hans smileysar har inte snabbkomandon som "öklh", "hjkds", ";:" eller liknande. Nejdå dom är så simpla som "ok", "hej", "bra", "hör", "kram", "?" och ytterligare vanliga saker som man använder i svenska språket.

Ex:


Som om det inte vore nog verkar han dela med sig med alla på sin kontaktlista vad jag har för mig. Varför ska folk jag inte känner behöva veta det?!




(Jaa jag går under nickname "pladdermaja" av pappa..)

 
2. Min mammas icke-engagerande engagemang. När hon väl kommer på nåt som hon tycker jag ska göra så kan hon ringa flera gånger om dagen med nån ny information jag borde veta. Senast upp är att hon absolut tycker jag ska söka till Socialhögskolan till hösten. Då jag säger nej blir hon sur och förstår inte varför jag är så "anti"..
Sen självklart min käke som är det stora samtalsämnet på mammas sida av släkten verkar det som. Hon kan ringa tre dagar i rad och fråga hur den är.
"Jo igår kunde jag inte prata, idag kan jag svälja ett äpple i en tugga och imorrn kommer jag kunna vissla men inget mer."
Det förändras inte över en dag, gahh!

Nu har jag laddat upp med dagens irritation inför el grande finale:

3. MIN TUCH-MUS PÅ DATORN! Den hakar ju för fan upp sig typ 5 dagar i månaden och det är så galet sinnessjukt irriterande att jag helt seriöst brukar slå på den endast 6 månader unga dyra laptop. Har jag betalat 8000 för den så ska väl för i helvete mushelvetet leva längre än så!!?!!

Vardagliga saker som händer mig ett par ggr i timmen just nu:
- När internet väl laddat klart en sida och jag ska scrolla ner kan musen hoppa tvärs över skärmen och klicka på en länk istället så att sidan börjar ladda om på nytt och man blir tvungen att börja från början.
- Kan skicka vibbar på msn när jag bara ska klicka ner rutan.
- Scrollen kan fastna så när man tänkt låta den vandra sakta neråt kan hela sidan flyga förbi utan att den går att stanna. Samma sak när man ska försöka bläddra uppåt igen..

Jag känner mig som en 16-åring som tycker att hela världen är emot en, men ibland måste man få klaga lite..

*Djupt andetag* (helt seriöst, jag drog ett djupt andetag och lyfte blicken från dataskärmen för lite space..)

Uppdatering

Har inte skrivit så mycket sen jag kom hem till Umeå av den enormt enkla anledningen att vi har två datorer och två mobila internet-usb men är tre personer att slåss om dom. Visserligen behöver jag inte slåss längre då jag snor brorsans och han och pappa delar på det andra. Men pga konkurrensen har iaf internettrafiken överstigit gränsen vilket gör att internet funkar väääldigt trögt och har gjort den hela veckan. Är sjukt irriterande när det tar fem minuter för att ladda upp en sida och då funkar den knappt..

Det enda som flyter på normalt är msn, thank god!

Tänkte försöka mig på en snabbuppdatering med lite bilder iaf:

Gick en promenad och hamnade på gamla kära kvarter. Här bodde (bor fortfarande) min dagmamma jag var hos i drygt 10 år. Så man kan ju säga att jag lärt mig ett o annat om livet på den här gården.


Jag hade en blinddejt till en dubbeldejt. Det var rätt udda sitation men rätt skoj ändå. Och min mongohand behövs inte kommenteras, jag vet inte riktigt vad den gjorde.. tror jag höll fast mig så den inte skulle ramla ner. Eller nåt.^^


Petra är hundvakt åt sin brors hund medans han är i Thailand.
Sparky - världen, världen - Sparky.


Var på bio och såg Avatar i 3D med Anna och Nicke. Grymt bra film (tycker jag iaf) och en typisk sån som man bara måste se på bio för det är inte samma sak att se den hemma. Var lite som när man såg Sagan om ringen för första gången, på bio då.
Ett tips: Sitt långt långt bak om ni ska se den i 3D för man fick ont i ögonen ibland (rätt ofta) och då satt vi i mitten. Kändes ungefär som när man testar ett par glasögon med för stark styrka..

Ett steg framåt två steg bakåt

På toppen av berget stormar vinden. Jag blåste av.

Igår var jag på specialistkliniken vid tandläkarhögskolan för en kotroll av tandreglering. Jag sa det innan jag for dit att säger dom att jag behöver räls kommer jag be dom dra åt helvete. Dom sa att jag behöver räls men jag svor inte åt dom för jag är ingen otrevlig människa. Men för en gångs skull satte jag mig verkligen på tvären och sa att jag inte accepterade det och att det inte finns i min värld, jag är 20 år för fan!

Sen finns det den varianten av räls som är osynlig, dvs sitter på baksidan av tänderna så jag frågade om den. Då sa tandläkartanten att det bara fanns en person som gjorde den sorten på sjukhuset och han inte gjorde det på vem som helst + att det skulle kosta 10 000kr extra per käke, utöver grundkostnaden. Och jag behöver fixa  b å d e  övre och nedre käken.

Summa kardemumma har jag tre val:
1.
Ignorera problemet och svälta till döds när jag blir äldre.
2. Gå runt med ett förjävla fult järnverk i munnen i två år till en kostnad av 15 000kr.
3. Försöka tjata till mig en osynlig tandställning som isf kommer kosta mellan 20 000-35 000kr (pengar som jag för övrigt inte är i närheten av att äga).

 

Jag funderar på att hoppa av dom två utbildningar jag kommit in på nu under vårterminen och försöka jobba ihop pengar. Då är det ju bara den smärre detaljen att jag isf behöver ett jobb med hög lön..

Imorrn är det tydligen en arbets- och utbildningsmässa på Nolia i Umeå. Ska möta upp Petra tidigt imorrnbitti och sen ska vi fiska jobb!


Färdig

Nu så är det gjort. Landade i Umeå 22.15 igår, lite mer än en timme försenat.
Blev upphämtad av Petra, Kenta och Sparky och dom var så snälla så att köra hem mig bara sådär. Både pappa och Jonas jobbade natt så jag kom hem till ett tomt, tyst hus, kanske lite skönt ändå.

På Bromma igår såg jag först Leif Loket Olsson, sen applåderade hela väntesalen när Charlotte Kalla tog OS-guld (YEEEEES!!) och sist men inte minst stod jag brevid Markoolio på gaten. Han skulle till Götet haha.

Kl 7.45 idag vaknade jag av att pappa knackade på min dörr och sa att mina grejer hade kommit. Wtf? Vi hade pratat om att lasset skulle vara framme i Umeå vid 10-tiden och hur som helst skulle dom ringa innan bilen var framme.
Det blev till att slänga på sig kläderna, sno brorsans jacka och bege sig ut i kylan för att bära kartonger o möbler. Var klar på en halvtimme så nu sitter jag uppe och är pigg. Hmm..halvpigg.

Ska möta upp Anna om 1½ timme för att gå in till stan och käka lunch, sen kl 14 har jag tid på specialistavdelningen på tandläkarhögskolan (börjar bli stammis där^^). Dom ska mäta och kolla på mina tänder, säger dom fel sak då jävlar blir jag förbannad..

Happy misery day

Alla hjärtans dag måste ju egentligen vara den ultimata dagen för par. Eller egentligen hela helgen (när det är helg som i år) eftersom det finns så sjukt mycket utannonserat att hitta på.
Billigare resor, upplevelsepaket för två, romantiska weekends på spännande boenden, nallebjörnar och lurviga hjärtan i varje skyltfönster, chokladhjärtan i trettioelva former och smaker osv osv osv..

Själv ska jag i år kalla det för Misery Day (eländesdagen). Har visserligen inte så mycket tid över för deprimerande tankegångar just idag, men ska nog försöka hinna med en timme eller två för att se tillbaka på mitt liv och fundera på vad jag uppnått.
All ånger från det senaste året som man bär på, kanske är det idag som är sista dagen att tycka illa om sig själv och imorrn är det nya tag som gäller? Tror jag ska låtsas som det iaf..



Något positivt är iaf att B kom hem helt oförvarnat igårkväll. Han hade sagt att han skulle bli borta till söndag/måndag så jag hade räknat med en riktigt tom och trist helg, men se där vad fel jag fick.
Han tog sig en kall och vi pratade om ditt o datt i soffan innan vi bestämde oss strax innan midnatt för att åka o köpa pizza.
Så jag fick köra bil en sista gång i Växjö (hade fått 150 poäng om jag körde på polisen inne i centrum, men med lite eftertanke på att det stod en piketbuss tio meter bort och polisstationen låg ett par kvarter därifrån så kände jag att jag kunde skippa dom poängerna..).

Zorro



Nån mer än jag som haft en förälskelse till Zorro?
När jag var liten hade vi en stuga i en liten by ett par mil utanför Umeå (kanske inte berättat det för så många?). En av byinvånarna hade en hund som jag har för mig hette Zorro och som hundälskare redan då sprang jag ofta omkring i närheten av deras hus för att få leka med hunden.

Kände till namnet och att det hörde till en svartmaskerad man, ifrån men det dröjde ändå ett par år innan jag såg min första Zorro-film. And I loved it.

Var det kanske redan då som jag fastnade för den spanska kulturen, hmm...

Flytt

Anledningen till varför jag vart så enormt inaktiv på bloggen den här veckan är av den enkla anledningen att min 6 månader unga fancy laptop bestämt sig för att jävlas med mig. En kväll slutade den koppla upp sig till det trådlösa nätverket och efter timmars sökande och fixande har det inte löst sig så jag har gett den lite semester just nu.

Över helgen har B åkt iväg så jag får låna hans dator så länge (kände mig rejält handikappad ett tag - illa illa..).

Imorse fick jag klartecken från flyttfirman att dom kommer med en mindre lastbil på måndag morgon så jag hinner packa in allt i tid. Sen har jag bokat flyg hela vägen hem från Växjö till Bromma och vidare till Umeå.
Landar i Umeå kl21.10 och stannar på obestämt tid. Norrland, here I comeǃ

Ska strax ut till förrådet och hämta in mina kartonger. Har precis skrivit ett litet schema på vad jag ska packa under dagarna i helgen (som jag redan vet att jag inte kommer följa men va tusan^^).

Neighbors..

Sent igårkväll när jag äntligen släkt lampan för att gå i säng så började jag höra konstiga ljud som jag inte riktigt kunde placera. Min första tanke var att det var hunden i lägenheten nedanför som gläfste på nåt konstigt sett, men efter ett tag slog jag bort den tanken.
Ljudet kom ju faktiskt inte underifrån och det var alldeles för synkad takt för att det skulle kunnat komma från en hund.

Och så plötsligt insåg jag det. Lika fort som min hjärna kopplade ihop det hela, lika fort önskade jag att jag aldrig gjort kopplingen och istället redan hade gått i sömn. Men icket. Istället får jag ligga i min säng och nynna melodier i huvudet för att få bort ljudet. Det funkar inte.
Grannarna ovanför har sexytime och jag önskar verkligen att lägenheterna vart mer isolerande..



Efter ett tag hör jag såna.."ljud".. att jag plötsligt sätter mig käpprak upp i sängen, spärrar upp ögonen och tänker "vad i helvete håller dom på med?!". Jag har aldrig kunnat föreställa mig en kvinna låta så högt under en sexakt så jag börjar fundera på om dom spelar in nån snuskfilm där uppe.
Mitt nästa alternativ är att kvinnan är mitt uppe i att föda barn så hon gastar och skriker för full hals.

Det är våra grannar det.

(Lyckades somna efter ungefär en halvtimme då det blev tyst. Tror inte det var en förlossning, sånt brukar hålla på längre..)


48

Inte nog med att jag ändrat min dygnsrytm, men nu när jag sjukat ner mig har jag såklart även ändrat matvanorna. Igårkväll låg jag på rygg i sängen och började trumma mig på magen. Det var som att slå på nåt ihåligt för det lätnästan som ett eko haha!
När jag idag insåg att jag inte ätit mat på exakt 48 timmar tog jag tag i kragen och gjorde spenatsoppa. Blev en halv tallrik och bröd till det, mer gick inte men det är ett steg på vägen iaf!
Kändes rätt illa när jag tänkte efter och kom på att det gått så lång tid. Mitt huvud håller på och sprängas och jag har fortfarande ont i magen. Har kvar från soppan som jag kan ta imorrn så får jag hoppas på att det blir bättre.

Tror jag börjat få liggsår också haha. Skoja ba litt..^^ Nämen har sjukt stel nacke och min högra axel har jag lyckats göra nånting med så måste försöka knäcka den tillrätta. Usch jag vill ut och sträcka på benen men kommer inte lyckas riktigt än.

Haha huvva vad jag håller på och gnäller hela tiden! Hade behövt familjen o vänner nu som kunde tagit hand om mig.^^
Ska kolla upp resor imorrn igen. Om priserna inte förändrats så är jag tillbaka i Umeå nästa måndag!


The two towers...

Akuten

Senast jag var på akuten var med en god vän hösten för två år sen och då var jag där som besökare och inte patient. Har inte råkat ut för något sen bilolyckan -94 som gjort mig tvungen att åka in, men idag kände jag att det var dags.

Runt kl15 kände jag hur hela illamåendegrejen och smärtan började komma tillbaka i samma styrka som igårnatt. Efter ytterligare plågandes på sängen ringde jag till slut till mamma (min väldigt ängsliga hypokondriska mamma nu då jag bor på annan ort^^) och bad om hjälp. Hon tyckte att jag skulle åka till sjukan på en gång och kolla upp det och tio minuter senare satt jag i bilen då B var snäll och körde mig.

Hade räknat med att få sitta på en obekväm stol i ett par timmar och inte få nån hjälp innan jag började spy igen, men kvinnan i receptionen sa att hon skulle skicka mig till en annan avdelning istället för akuten.
And off we go.

Hamnade på gyn där jag fick pissa i en mugg (yes indeed jag tänker berätta detta^^) innan dom satte mig i en väntsal. Vet inte riktigt hur länge jag satt där inne då mitt huvud började dunka, magen värka och blicken vacklade. Satt dubbelvikt och tappade grepp om tid och rum men till sist kom en sköterska och skulle kolla blodtrycket. Hon frågade ifall jag brukar ha hög puls och började oja sig när hon kände pulsen på min handled.

Sen blev jag inkallad till ett undersökningsrum där jag fick göra mitt livs första gynundersökning. Det var..hmm..intressant..? Haha.
Gynläkaren höll dock på att skrämma skiten ur mig. Kände hur jag tappade andan när hon ställde frågan "har du vart gravid tidigare?" Vadå "TIDIGARE"?! Gah!
Sen när hon tog ultraljud på min livmoder började hon peka och säga "och du ser den här fläcken här, det är..... (en evighets paus kändes det som, slutade andas ett tag)...ena äggstocken. Och det du ser här är....(ytterligare en evighetspaus som fick min puls att skena iväg)...är den andra äggstocken."
P U S T !
"Och det här...(gah vad är det för nåt?!)...det är din tunntarm. Den ser lite vätskefylld ut, det är inte normalt."
(Aja jag bryr mig väl inte om mina tarmar just nu när du gör ultraljud på mig!)

Till slut sa hon att jag  i n t e  var gravid iaf (eller vänta nu, visst sa hon det..? Tror jag fick en blackout efter ultraljudet^^). Hon gissade på att jag fått en släng av vinterkräksjukan, vilket skulle förklara den vätskefyllda tunntarmen. Det skulle gå över om ett par dagar.

Mår fortfarande bajs (mycke kiss o bajs här höhö^^) så blir nog sängliggande hela söndagen också. Yay....

Helveteskvällen

Igår, mina damer och herrar, var en av de topp 3 värsta kvällarna i mitt liv rent fysiskt. Om ni bryr er kan ni läsa hela berättelsen. Om inte så tja, låt oss säga att jag till och med funderade på att blanda painkillers med sprit bara så jag kunde få somna utan smärtan.
 

Det hela började kl13 igår när jag kom tillbaka från en långpromenad i skogen. Började känna mig lite illamående och det fanns en naturlig förklaring bakom detta, det kvinnliga plågeriet som påminner oss om livet. Det är man ju ändå van vid så jag bet ihop och tänkte att nu blir det en lugn vilo-helg. Tog en alvedon också för säkerhets skull men kände ingen skillnad ändå.

For iväg med roomien och hans kompis och handlade lite senare, tänkte att det kunde vara bra med frisk luft. Kände mig lite dåsig men tänkte inte mer på det.
Kom tillbaka runt 16.30 och då tog jag lite rester till mat innan vi parkerade oss framför tvn till Family Guy i ett par timmar.
Började känna mig allt mer konstig och det började göra ont men tänkte fortfarande att det snart går över.

Vid kl20 for B iväg på party jag hade tackat nej till då jag inte kände mig på topp. Strax efter drog jag mig in på mitt rum då jag kände att jag behövde ligga ner. Tog en till alvedon som självklart inte gav nå resultat den heller (helt värdelös grej det där).
Pratade med lite folk på msn och tog det lugn men kände ändå att illamåendet och magonten inte försvann. Försökte beskriva mensvärk för två killbekanta som en ihållande känsla av det man känner sekunderna innan man måste spy. Så kändes det i övre magen. I nedre magen (mellan naveln och du-vet-vad) är det en värk som påminner om när foten somnat (aka sockerdricka i foten) och man försöker väcka den till liv igen = aj!

När klockan var runt 22 blev jag tvungen att säga till en av dom att jag måste lägga ifrån mig datorn innan jag spyr över den. Kunde knappt röra mig på grund av ett sjujävla illamående. Gick bärsärkargång i rummet när jag kom på att jag fick receptbelagd medicin mot värk när jag hade lunginflammation i höstas. Hittade den tillslut och kände mig riktigt nöjd att jag hade typ 20 tabletter kvar. Tog två stycken för att få en snabbstart (mormors tips, hon är pensionerad läkare så jag gör som hon säger) och kände mig nöjd. Nu jävlar ska det bli bättre!
Lyckades somna och sova knappt en timme innan telefonen ringde. Det var Petra:
P: "Sanna, sov du?"
S: "Mm.."
P: "SANNA! Det är fredag kväll, klockan är 23 och du SOVER?!"

Fick förklara hur det låg till och hon lämnade mig åt mitt tysta mörka rum. Innan hon ringde 45min senare igen (fast då hade hon skickat sms innan och frågat om jag var vaken vilket jag faktiskt var)..

Från midnatt så låg jag och vred på mig i sängen. Painkillersarna verkade inte funka för hur jag än gjorde och rörde mig kände jag en sån vidrig känsla i magen och halsen. Har dessutom insett att när jag har riktigt ont ligger jag som och gnyr (^^) vilket jag gjorde i drygt 1½ timme innan jag på något vis lyckades somna. Vaknade dock redan kl2 och kände att nu händer det. Sprang in på toa och började spy som en idiot. Sen den klassiska att jag halvt svimmar på toagolvet, börjar bli lite van nu och det känns rätt illa.

Tog mig tillbaka till sängen och kände mig rätt nöjd. Nu borde väl magen va lite mer nöjd? Hade fortfarande lika ont men lyckades somna runt 3 iaf.
Sov med mjukisbyxor, sockar, linne och tjocktröja under täcket. Hade dessutom en filt ovanpå bara för att jag hade sån jävla frossa.

 
När jag gick upp idag sa jag till B att jag inte klarar av att följa med till spelningen vi planerat in. Förklarade hur det låg till och han blev smått chockad. Sen frågade han om han inte trodde det var kycklingen, lagade ju kycklingpaj häromdagen.
Usch jag hoppas verkligen inte jag blivit matförgiftad eller nåt, tyckte att jag stekte till kycklingen ordentligt men nu börjar man ju undra...

Ett minne

En kompis skickade en länk av en låt på youtube tidigare idag. Otippat nog var det en låt jag lyssnade på väldigt mycket för länge sedan, säkert över ett år sen, och som jag lyssnade på för jämnan.

A drop in the ocean - Ron Pope


Ett utdrag ur låten som jag kände igen mig en del i. Kanske inte just idag, men vid två tillfällen tidigare:

I dont wanna waste the weekend
If you dont love me, pretend a few more hours, then its time to go
As my train rolls down the east coast I wonder how you keep warm
Its too late to cry
To broken to move on
And still i cant let you be
Most nights i hardly sleep
Don't take what you dont need from me

Ett steg framåt

För en stund sedan tog jag mig tid att ringa upp ett fraktföretag som lämnat en offertförfrågan till mig. Frågade lite om när en flytt skulle vara möjlig från deras sida och om prisuppgiften dom lämnat stämde.
Det företaget ville ha 3750kr, i jämförelse med ett annat företag som ville ha 8175kr. Hyfsat lätt val..

Datum och tidpunkt får jag välja helt själv så ska försöka komma på när det hela ska ske. Företaget hade en lastbil om skulle till Växjö nu på tisdag men det blir för tidigt så jag sa slutet av nästa vecka / början på veckan därpå.
I priset ingår däremot inte bärhjälp utan det får jag fixa själv. Ska höra med B om han kan fråga sina killkompisar om hjälp, haha det vore nåt det!





Jaaa jag veeeet! Inte så troligt kanske att dessa karlar skulle komma till ens hjälp, men vad tusan man kan väl få drömma iaf...^^

Detta mina damer (och herrar) är anledningen varför man  i n t e  ska göra som jag och flytta på vintern. Flytta på sommarn för då är det varmt och killar tar av sig tröjorna.^^


I tid

Kunde självklart inte somna tidigt igår som jag hade hoppats på. Istället låg jag och vred mig och suckade i drygt tre timmar vilket var galet jobbigt. Sen att tvinga sig att vakna efter 6 timmar var ännu värre, usch jag måste sluta upp med mina dåliga sova-till-eftermiddagen-vanor.

Dumt var dessutom att jag hann bli klar 45 minuter innan jag ska iväg så det var 45 minuters snooz som jag missade där..
Blir iväg till staden för att luncha med min High Chaparall buddy!

Hmm.. haha aja.

WOHO!

Idag har vart en bra dag på hela fem (!) punkter:

-Jag fick hem min personliga almanacka på posten.
-Jag har fått tid på ortodonti-avdelningen på sjukhuset i Umeå.
-Jag fick besked att jag blivit antagen på distanskursen i webdesign (YES!).
-Jag fick även veta att jag blev godkänd på om-omtentan jag hade förra månaden,  p u s t !
-Jag klickade hem en till grej på tradera som jag kanske inte kommer kunna använda en vanlig dag (haha), men när den speciella dagen väl dyker upp så kommer jag använda denna underbara klänning med största förtjusning:


GE MIG SOMMAR! Åh ljuva sommar kom tillbaka..