RIP Rix FM

Efter tolvslaget imorrn blir det ingen mer Rix i radion i Umeå. Det ska bytas rättigheter/ägare/sånt tjafs och dom nya vill inte fortsätta med sändningarna..
Istället kommer frekvensen ersättas av nån kanal med rock klassiker har jag hört, så det var ju iaf bästa möjliga ersättning^^

Men kommer ändå sakna att irritera mig på Fylking på morgonen innan jobbet..

Våren

2009 kommer starta med buller och brak.

Först drygt en veckas vila hos Christian och när jag kommer hem startar plugget :

- Har tackat ja till två kurser vid Umeå Universitet - digital fotografering och bildredigering samt webdesign.

- Sedan ska jag även plugga Matte C på komvux tre dagar i veckan med start slutet av januari skulle jag tro.

- Och som om det inte vore nog ska jag gå en konstkurs på onsdagar, 7 timmar i veckan. Ännu trevligare är att den kursen är dagtid på folkuniversitetet - dvs mitt gamla gymnasium.. så jag kommer springa på mina gamla lärare lite då och då, trevligt......^^

- Lördagar varje udda vecka ska jag jobba i garderoben, nu har jag blivit skriven på ett schema.
Så hur jag ska göra med jobbet på subway vette tusan, kommer kanske kunna jobba kvällar vissa vardagar och kanske nåt dagspass på helgen.

Aja den människa som kommer och säger att jag inte gör nåt med mitt liv vet inte vad han eller hon pratar om.
Lär väl ta ca 3 månader innan jag går in i väggen...

Ej för känsliga tittare


Dags att börja planera nyår nudå

Det är bara 4 dagar kvar så nu måste man börja planera..!

Jobbar 12-16 sedan fort hem för att duscha. Då är det bara frågan om jag ska byta om innan eller efter jag åker till Anna. Tror inte jag ids gå ombytt dit för det blir ju som en smula ovärt att komma fram ofräsch..
Blir nog så att jag dagen innan fixar dit alla saker så slipper man glömma nåt hemma.

Då saknas bara det lilla problemet med klänningen. Måste sy till den lite så måste hitta mig tid att göra de (så lat som jag är^^) den ska iaf läggas upp 20 cm och sedan får jag se om jag ska lägga in den i ryggen lite.

Fan nu kommer paniken..

Middagen ska handlas och pengar ska delas upp. Potatisgratäng, rostbiff och sallad med snöbollar till efterrätt och kanske lite vin och skumpa till det.

Från förra nyårsafton:

Haha den bju' jag på..

Mobilbloggning

Nu testar jag nåt nytt - blogga från mobilen.. Sitter i garderoben så restaurangen två våningar här i umeå och häckar. Smockat med folk nere så cover, rekordmycket folk har jag fått höra, och här sitter jag och lyssnar så radio och leker med min nya mobil hehe.. lättförtjänta pengar - me like.. Sen jobb imorrn natt igen så subway, skoj eller inte..

Psykfallet på subway!

Igårkväll på subway fick vi lite action jag och Mikaela.. strax efter midnatt kom det in en stupfull tjej som var helt borta och skulle beställa en macka. Hon lyckades få till beställningen och jag gjorde mackan och väl i kassan ville hon låna toaletten men vi har bara en och det är ingen kundtoalett så vi sa nej.

Efter ett jäkla tjatande lät vi henne till slut använda toaletten vi har bak i lokalen så hon inte skulle pissa på sig framför kassan.
Sen kom det ett par stycken som skulle beställa så vi fortsatte att göra mackor och efter typ tio minuter frågade Mikaela mig om jag kunde gå bak och kolla va tjejen höll på med för hon hade inte kommit tillbaka ut.
Jag gick dit bak och hörde hur hon skrek på någon i telefon så jag tänkte inte störa utan gick tillbaka till linen (där mackorna görs)

Tiden gick och gick och gick och tjejen kom inte ut och plötsligt kunde vi höra hur hon sparkade och slog på dörren innifrån toan så då gick vi dit för att kolla va tusan hon höll på med.
Hon pratade med någon Mattias på telefon och hon var så pass borta att hon trodde hon va hemma hos den här Mattias och att han låst in henne på toaletten..

Vi knackade på dörren och sa flera gånger om att hon var på subway och hade låst in sig själv och behövde använda nyckeln för att komma ut, men enda svaret vi fick från henne va "jasså de säger du?" och så fortsatte hon banka o sparka..

Efter 25 minuter började vi fundera på att ringa polisen så dom kunde komma och hämta henne.

Efter 30 minuter insåg hon att hon skulle stoppa in nyckeln i låset och vrida om för att komma ut. Och så sa hon att hennes kompisar skulle betala mackan och så försvann hon. Och ingen kom och betalade mackan.

Efter 33 minuter kom två poliser in för att beställa två mackor under sitt arbetspass...
Hade dom bara kommit ett par minuter tidigare hade vi kunnat vara mitt i stormens öga och bett dom komma dit bak och få ut den störda tjejen från toan, de hade inte vart tokigt de!

Aja hon glömde ett skärp på toan och sedan handväskan med leg och bankkort i lokalen. Skadeglädje, mohahahaha!

Gymnasiefest

Hehe såklart utnjyttade man gymnasieungarnas okunskap när det gäller kroglivet igårkväll. Då inte en endaste krake kunde se skyltarna där det stod "EXTRA UTTAG 5KR" innebar det att dom var dumma nog att lämna alla ciggpaket, snusdosor och pengar i jackorna och hämtade helt seriöst ut bara en cigarett åt gången.

Jävla puckon mohahahaha!

Hur som helst, tre tjejer var vi i garderoben och tack vare deras dumhet tjänade vi 145kr i dricks. 145kr VAR..!
Det innebär (efter uträkning på miniräknaren) att 87 ungar inte kan läsa..

Roliga kommentarer:
- "Får man tillbaka pengarna sen när man ska gå?" - x antal blåsta tjejer
- "Du, då hörs vi imorrn du och jag.. ;)" - invandrarkille på överdriven dialekt
- "Hallå du tjejen, ey du, du är jävligt snygg ska du veta" - en annan invandrarkille på överdriven dialekt ståendes i dörröppningen till toan. (som att det skulle vara rätt ställe att ragga på^^)

Paket i brevlådan

Idag hittade jag ett paket i brevlådan till mig, det var min klänning från nelly som jag inte trodde skulle komma förrän tidigast imorrn..
Hur som helst gick det fem minuter innan jag strippade loss i köket och drog på mig klänningen. Och vet inte riktigt vad jag ska tycka. För på bilden på hemsidan går klänningen typ till knäna men på mig var den ytterligare circus 20cm längre ner..
Okej jag kanske inte är världens längsta människa, men 168 är väl hyfsat normallångt..?

Blir alltså till att dra fram symaskinen och sy upp den innan nyår.

Blev inkallad till garderoben ikväll också. Är gymnasiefest från födda -92. NITTIOTVÅ, hahahahahaha! Småååååbarn!
(i mina ögon är dom inte äldre än högstadieungar - såna ungar som jag inte tycker om..)

På tal om det hänger mina gamla högstadielärare på Cover Club här i umeå, träffat på tre stycken nu (två jag inte hade som lärare men dom kände igen mig ändå..)
En smula komiskt när dessa förebilder för ungarna vinglar fram och tillbaka och skriker ens namn i garderobskön..^^

*

Hur många 19åriga tjejer känner du som går runt i bara trosor hemma kl14 en måndag? ;) hehe

Moulin Rouge



Sitter och ser filmen och får enorma flashbacks till sommarn och dagarna i Paris. Galet att det gått ett halvår redan..
Tvingade Hedlund att gå och titta på Moulin Rouge teatern, inte lika effektfull dagtid i verkligheten men nog var det maffigt ändå.

Hahaha kan typ alla scener, repliker och texter i den här filmen men trots det skrattar jag varje gång jag ser den..

"You are so beautiful. I love sex."
Hahaha..

Och sedan den härligaste scenen såklart - Your Song

Nelly.com

Nelly.com räddar nyår i klädvägar. Hittade inte klänningen på gina som jag planerat att köpa så råkade mig på ett impulsköp över internet alldeles nyss för ett par hundralappar..
Det sa bara "poffff" haha.^^

Hur som helst, får hoppas den är lika fin i verkligheten som på bild annars blir man ju lite snopen..

SPÖKAR!! :S

Pappa sa för nån vecka sedan att han hört fotsteg i hallen utanför mitt rum efter att jag gått och lagt mig. Då min dörr knarrar och låter varje gång jag öppnar den visste han att jag var inne på mitt rum och hade stängt dörren efter mig.
Därefter hade han hört 7 st tunga fotsteg genom hallen.

Jag smyger på tå då jag vet att pappa gått och lagt sig så det kan omöjligt ha vart jag. Och hunden var inte heller i huset.

Han har även berättat att han känt av skakningar i sängen lite då och då, det skulle visserligen kunna bero på sprängningar på byggarbetsplatser men jag har inte känt av några.

Så imorse när jag var ensam hemma med hunden började helt plötsligt vitrinskåpet skaka och skrammla bakom mig och när jag vände mig om slutade det.
Och direkt när jag tittade bort så började det igen. Så höll det på flera gånger om innan jag gick därifrån..

Strax innan det började låta hade hunden lagt sig i hallen och stirrat in i badrummet. Då jag ropade och lockade på honom reagerade han inte ens vilket han brukar göra. Han tittade inte ens på mig.

Så nu sitter jag ensam hemma hela kvällen då pappa jobbar natt. Blir ju intressant och se vars det här slutar....


Julstämning

Först frukost med den här synen:


Och nu sitter jag och tittar på vår Musse Pigg julgran, dvs en julgran som på riktigt gnistrar! Pappa har köpt ljusslingor där ljuset inte lyser i alla lampor samtidigt utan smyger upp lite här o var. Svårt att förklara men tänk bara Musse Pigg så ska ni se att snilleblixten dyker upp^^

Knäckbakning!

Blev nyss klar med 200st knäck som jag och mamma bakat. Eller tja, mest jag - jag tar åt mig all ära hehe^^
Men det av den enkla anledningen att dom blev perfekta!

Ska försöka dra igång lite julbak hos pappa till veckan också, det vore mysigt..

Idag var jag och mamma även på komvux för att prata lite om min kommande vår. Som det ser ut just nu kommer jag börja läsa Matte C med början den 12 januari och slut om det var den 29 maj.
Huvva jag som inte ens tycker om matte...
3 dagar i veckan eller 1 kväll i veckan, beror lite på om jag kommer in på kurser jag sökt på universitetet..

Usch och fy, jag vill inte bli vuxen.

Sen stängningen på bitchen imorrn, mindre trevligt det med..

Subway


Haha nu syns det ju tydligt fläcken jag har på mobilkameran..

Snöstormen förstörde idolfinalen

Fan va surt, hade sett fram emot en kväll i soffan med hög volym på tvn och efter Kevins första uppträdande avbröts allt pga att snöstormen förstörde mottagningen..
Fick läsa på aftonbladet.se vem som vann vilket var lagomt surt. Men hejade på Kevin så det gjorde inte så mycket..

Fick reda för en halvtimme sen att jag inte börjar jobba förrän 21.30 ikväll så vad tusan ska man nu hitta på..?

Btw - en bild på hur jag spenderade min fredagskväll (innan jag upptäckte att inspelade idol var förstört) :

Skottade HELA vägen från bron ner till brevlådan. Utan att pappa ens bad om det (han var inte ens hemma).
Kände bara för de..^^

En timme senare efter ett högt dån möttes jag av den här synen:

Snön som legat på taket hade naturligvis ramlat ner och begravt vägen till trappan med ett par decimeter..
Bara att ta på sig ytterkläderna o dra på mössan och gå ut för att skotta igen..

Åter igen. Pappa hade ingen aning om hur duktig jag var^^

Jag skrämmer mig själv..

Jag har en förmåga att drömma om eller föreställa mig saker som senare kommit att hända i verkligheten.

- Första exemplet jag kan komma på var för snart exakt 9 år sedan. Låg i min säng en kväll i täfteå då tanken slog mig - "Tänk om ladan skulle brinna ner? Vad skulle hända då? Hur skulle det kännas att uppleva det?"
Klart att tankarna skrämde mig men lyckades somna till slut.

Ett par timmar senare väcker mamma mig med orden "Sanna du måste vakna, ladan brinner.."

Går till fönstret i mammas och uffes rum och där ser jag vår lada stå i full brand 20 meter från vårt hus. Svårt att beskriva hur stor den var men gissar på 50 meter lång, 10 meter bred och 10 meter hög.

Brinnande.

Vi lyckades komma undan i tid och brandkåren hann precis dit innan själva huset skulle börja brinna. Fast bilen brann upp nästan som på film. Det small och den kind of exploderade.

- Nästa exempel är ett par år senare när jag en dag tänkte på hur det skulle vara om mamma eller uffe skulle förlova sig.
Ett par timmar senare blir det ett frieri i köket hemma..

Anledningen till varför jag kom på att skriva om det här är för att det hände igen inatt. Jag drömde nån konstig dröm där jag var i en annan stad då jag plötsligt mötte en gammal klasskompis från lågstadiet som jag aldrig någonsing haft någon kontakt med, inte ens i skolan, som jag började prata lite med.
Sen slutade drömmen utan att den egentligen gav nåt.

När jag gick upp och bläddrade i tidningen och kom till BB bilderna såg jag att han blivit pappa.

 
Nu kanske ni förstår varför det skrämmer mig när jag drömmer om mina egna bröllop och om en graviditet.. jag har drömt om att jag sett mina bröder dö och vaknat gråtandes för att jag verkligen inte vill ha dom drömmarna för jag är rädd för att det ska hända igen.

Jag vill inte drömma men ändå gör jag det varje natt.

Antagningsbesked

Så har man fått besked på studera.nu om man kommit in på de utbildningar och kurser man sökt till våren. Jag kom in på alla jag sökt, fast vill ju inte gå alla utan lär välja bort dom flesta.

Valet står mellan:
- Webdesign
- Digital fotografering och bildbehandling

- Estetik (mamma loggade in på min sida häromdan och anmälde mig till den kursen utan att fråga först, en smula jävligt irriterande då jag inte ens vet vad det handlar om..)

Eller kanske blir det en uppläsning av Matte C på konvux någonstans i sverige. Mamma och moster har börjat prata ihop sig och diskutera linköpings universitet. Snällt men tycker mig redan ha kollat alla utbildningar där och ingen är nåt som passar mig..


Grattis!


Christian fyller 22 idag, grattis!

Fredagsmys

Ikväll ska jag bunkra upp mig i soffan och tända lite ljus och ha en härlig kväll med en filt, bra filmer, nåt gott och bioljud!

Ska även pyssla och knåpa med en sak jag inte kan avslöja just nu, spännande...^^

Var på stan idag med Anna för att handla julklappar. Slutade såklart med att jag köpte mest åt mig själv haha men hittade iaf nånting jag kan ge bort:


En morgonrock åt lillebror i polyester - mjuuuk som få!
Köpt på hemtex som dessutom hade nåt nytt erbjudande att om man skaffade clubkort fick man 10% rea på första varan och dessutom var det 50% rabatt på alla morgonrockar den här veckan!
Fan vilken tajming jag har!
Och sen delar jag kostnaden med Jonas så blir totalt bara circus 50 kr. Sweet..

Köpte även ett par varma strumpbyxor, en kajalvässare och ett fint kort.

Bokat!!


Imorrn kväll blir det jul! :D

Hjälp

Jag vet inte vad jag ska ta mig till..

På ena sidan har jag en underbar kille som tycker om mig och för första gången känner jag mig omtyckt för den jag är och inte någon jag skulle kunna vara.
På andra sidan pratar folk runtomkring mig om att han inte är allt jag förtjänar och tror inte på vårt förhållande.

Att han sedan bor 100 mil ifrån mig gör inte saken lättare..

Klump i magen och tårar kan väl lättast sammanfatta den här kvällen. Varför varför varför varför varför varför varför?
Kan jag inte få en gnutta lycka någon gång i mitt liv..!? Är så less på att må dåligt och när jag väl hittar någon som får mig att må bra ska hela världen försöka förstöra det.

Önskar bara vi låg ett halvår frammåt i tiden.

Får se hur bra man kommer kunna sova inatt eller om det blir ytterligare en tårfull natt i en ensam tom säng.

Förlåt

Mera bilder..


Spökbilden jag tog för ett år sedan.

Mitt tredje hem under 3 år - Emmas säng^^ Tjejkvällar på haga flashbacks..

Antonia slappar vid umeälven

Min norrlandsbrutta o jag^^

Haha "rusdrycker"...

Lite bilder


Vintermys

Här vare glatt..^^

Anna och Sara

Min nya mössa!