Vem fick den bortglömda julklappen?

Varje jul är det någon julklapp som tappas bort. Den försvinner under granen eller under nån soffa och man hittar den inte förrän på juldagen. Vem fick den i år?

Igår fick ja min andra halva av årets julklappar, däribland två trisslotter. Och ja fick fram tre 50 kr symboler! Och sen x10!! Vann alltså 500 kr på Triss! Rekord för min del.. Då blev ja glad.

Orkar inte gå igenom allt som hänt sen sist ja skrev, skulle ta tid att få igång kugghjulen i hjärnan tills ja kom ihåg allt. Så ja tar bara upp nuet istället.

Äntligen håller ja på att skaffa lite musik till datorn så ja kan bränna lite skivor. Och så testar ja min nya julklapp : tofflor! Lovely..

Sen blev ja nyss utsatt för en snusk-attack :
Regn08 = nån 29 årig kille från sthlm
trottoarblomma = jag


Regn08:

har du varit utan pojkvän nån gång?

trottoarblomma:

jodå de har ja

Regn08:

då vet du hur mycket man saknar det..

Regn08:

eller hur?

trottoarblomma:

ja vissa stunder ja

Regn08:

nu har jag den stunden..och har ingen tjej..

Regn08:

jag vacknade i morse och har det..

Regn08:

nu sitter jag och hjälper mig själv...

Regn08:

men det är inte lika skönt om man gör det med en tjej...

Regn08:

eller hur?

Ja vill inte veta..!!

Tänkte kanske gå ner en sväng på stan idag, men just nu känner ja mig inte så taggad.. Ska nog bara slappa här hemma i soffan med nån film.
Sen nån gång i veckan ska ja ut och fika med Sanna. De blir bra de.

Därefter är siktet inställt på nyår! Dock även ett dop dagen innan.. spännande..!


Hej jag heter Sanna och jag är förtidspensionär

Ungefär så kände ja mig igår. Och smått idag med. Handlade Zeunerts julmust (den bästa som finns på jorden) på konsum på haga igår och ja anade att ja skulle ramla där ja gick mellan Anna och Sara på blankis i uppförsbacke.
Så de hela slutade med att ja gick och höll i mig i båda och alla tre gick frammåtböjda på grund av tunga väskor.
Då insgå ja de - ska ja inte ta och förtidspensionera mig? Kände mig smått gammal och skruttig..

Och idag är ju huvudet på topp. Om ja bara får total tystnad i tio minuter så kan ja somna på en bänk i klassrummet. Great-e.

Gick på stan ett tag idag med Anna, hittade EN julklapp - utvecklingen går frammåt. Förhoppningsvis hinner ja med dom fem andra julklapparna på lördag. Annars lär ja ju få en del panik.

Om en timme är avslutningen igång och därefter är de JULLOV!!
Va gött !

Galen bilfärd en tisdagmorgon

Cruisade runt genom Umeå imorse vid halv 8 innan skolan. Galet värre. Fast ja gjorde ju inget galet såklart - utom att ja lyckades fylla på vatten i någon behållare under motorhuven..damn I'm good. Skulle far eller bror min läsa det här nu skulle dom sucka och skaka på huvudena. Ja är väl inte fullt så kunniga som dom är.

Och igår spelades de gitarr inför publik utanför familjen för första gången..ehm..ja. Ingen kommentar på hur bra de gick.

Ikväll blir de till att jobba på pjäsen igen mellan 18 och 22. Sen blir de kanske lite röjning efter men ja räknar inte med att få stanna kvar så länge. De kommer ja inte orka med..

Nu är det bara 6 dagar kvar till julafton och den stora frågan är ju såklart : "Har du köpt klart alla julklappar?" .
Mitt svar lyder : "Vilka julklappar?!" . Känn pressen. Måste verkligen på stan och göra klart de där, men ja har ju aldrig tid! Idag måste ja jobba med nk:n inför semminarium som är imorrn och imorrn efter skolan... då kanske ja har tid..?! Nu när ja tänker efter så kanske ja har tid då! Åh hoppas..! Annars så blir de av på torsdag efter julavslutningen och innan sista föreställningen.

Sitter i klassrummet och har tyska, men allt är som vanligt att jobba själv och de märks väl hur mycke som blir gjort..?

image11

Made by Antonia - i grund och botten va de först en apelsin..


Sanna kör bil för första gången..

Lördag : Vaknade av ett skrik och en duns. Somnade om och fick höra senare då jag vaknade att det var Emma som svimmat ute i köket. Stackarn då..

Jag, Anna och Emma gick ner på stan där vi mötte Antonia innan vi gick till Hotell Winn för au-pair möte. Till slut - fått tacka nej till tre möten tidigare under hösten.. Men nu var vi äntligen där och det var riktigt intressant. Dock hade nog ingen av oss räknat med att vi skulle ha enskilda intervjuer och inte heller att hälften av intervjuerna var på engelska! Men det gick bra, hon tyckte jag var duktig - alltid kul att höra.

Gick förbi ThePhoneHouse av anledningen att min mobil dog under natten på x3m. Då den gick att starta visade den bara myrornas krig och konstiga nyanser av skärmen samtidigt som den blinkade innan den till slut stängde av sig. Han i kassan sa bara "ja, det här såg ju inte bra ut.." - Nähä!? I vanliga fall skulle de ta 2-3 veckor innan jag skulle få tillbaka den, men nu är det jul och det kommer ta ännu längre tid. Runt en månad alltså! Tills dess lever jag på min gamla mobil som för sin del lever sitt egna liv och regerar själv över on/off knappen.. suck!

Hem till teg.

Slappa, äta middag, duscha. Sen blev det lite cruising runt genom stan innan färden slutade med mig bakom ratten på en stor stor automatväxlad VAN på en parkering. Där fick jag köra runt och sladda vilket var extremt roligt! Påminde en del om att köra radiobil på nöjesfält.. grymt.. däremot har jag en del skuld till varför panelen smått gick sönder..

Taggad på att börja så snart snön försvunnit!

[barnförbjudet]


Fredagens äventyr och mer därtill

Oj vart ska jag börja?

Fredag : En lektion i skolan - musikteoriprov. Därefter en tur ner på stan för att hitta julklappar. Blev en totalt. Köpte däremot ett läderarmband till mig själv på lunchen som me like mucho..
Vidare upp till Haga med en sväng förbi Konsum med Anna för att inhandla mat och dryck. På väg från affärn lyckas jag halka på ett stort jäkla isområde så jag landar på höften och armbågen. Tror jag låg ner på isen i en blandning av skratt och smärta sisådär en minut innan jag lyckades ta mig upp på fötter till samma nivå som Anna där hon som bäst står och skrattar. Great. Tror dock att det bara var två tanter som såg mig - tack och lov. Bra start på den här kvällen...

Hemma inser vi efter ett par timmar att leveransen visst inte skulle komma - ännu mera great..! Tack och lov har jag världens bästa storebror!

När vi fixat till oss själva efter antalet timmar var det äntligen dags för Sing Star! Den här kvällen körde vi det efterlängtade rock-temat så det blev många roliga låtar - rock och annat.
Efter nån timme gick vi ner mot stan och köttmarknaden åter igen. Jag filmade med mobilen hela vägen ner men tyvärr kan jag inte lägga ut den (anledning finns i nästa inlägg). Vi passade även på att sjunga lite utanför Jespers fönster, vett tusan vad tanterna som gick bakom oss tänkte.. haha.

Sen så var det en av dom bästa kvällarna på x3m. Great, tack för i år tjejer!!

image9

Emma, Antonia och Anna - tre underbara tjejer!

Nippon Pippon

Tio första:
Första bästa kompis:
Thomas mina första 8 år i livet.
Första bil: Vet inte om ja ägt någon i livet.
Första kärlek: Lågstadiet.
Första husdjur: Eremitkräfta vid namn Kicko.
Första semester: Kanarieöarna, ca 3 år gammal.
Första jobb: Prao på NK.
Första köpta skiva: Aqua.
Första riktiga kyss: En höst.
Första piercing: I sexan, alltså sex år sedan.
Första konsert: Daniel Lindström, Umeå 2004

Nio sista:

Sista alkoholdrycken: Champagne i måndags.
Sista bilfärd: I måndagskväll.
Sista filmen du såg: Love Actually.
Sista bubbelbadet: April månad, Mexico.
Sista spelade cd: Hembränd blandning vid namn "Grattis Sanna 18 år!"
Sista gången du grät: Alla Helgons Dag.
Sista måltiden: Lunch för 2½ timme sen.

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar?
Nej
Blivit arresterad? Nej
Blivit kär vid första ögonkastet? Njae
Varit på tv? Bakgrunden.
Fått ditt hjärta krossat? Nej
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej
Haft ett one night stand? Ja
Busringt till nån? Ja

Sju saker du har på dig:
Underkläder^^
Långkalsonger
Jeans
Tröja
Armband
Ring
Parfym

Fyra personer du kan berätta allt för:
Hedlund
Wiik
Toni
Anna
 - finns fler..

Tre val:
Svart eller vit? Svart
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör:
Uppleva livslång kärlek.
Se tillbaka på ett lyckligt liv.
(så vackert poetiskt ja skriver...)

En sak du ångrar:
Se svar nr24.

Begåvning för pessimism

Såg Dagarna i Tilsit igår på Studion. Den va såå skön och bra! Många kvicka repliker blandade av pessimism, kärlek och upprivenhet. Damn..

Nu har ja haft min enda lektion och de va redovisningen på svenskan för mig och Antonia och våra "Hej, kom och ta mig" - bilder. Reklam på nakna kvinnor som vill sälja parfym till kvinnor. Varför skulle de tilltala oss egentligen? Förundran..

I övrigt vad har hänt de dagar ja inte bloggat på nudå..? Jag har...jobbat som informatör under pjäsen som då hade premiär i måndags. Haha, de va skoj de. Efter premiären måste man ju fira succen på utsåld publik. Och vad firar man då med om inte champagne!
Först skålade vi och tal hölls till alla som jobbat hårt med att kunna sätta upp pjäsen och sen va de bara att hinka.
Vem säger "nej" till gratis champagne tillsammans med en massa härliga skådespelare en måndagskväll?
Sen försökte iofs en kille supa ner mig på skoj, men han lyckades inte så bra. Fast fyra fulla glas senare kändes strålkastarna lite stickande i ögonen och varför gungade scengolvet?
Tro nu inte att ja blev onykter, nej då. Bara lite extra glad..

Kl 15 idag ska ja upp på polisstationen och intervjua polisen. Det ska bli intressant, fast ja har inte förberett mig något inser ja nu.. kör på improvisation.. hehe.

Igår hade ja en träff med kvinnan som va vittne till bilolyckan -94. Hon sa att hon inte kom ihåg så mycket från den dagen, men vilken historia jag fick höra! Hon berättade att hon gick fram till vår halvt söndermosade bil och att det första hon såg va två uppspärrade bruna ögon som stirrade på henne. Ögonen tillhörde en liten flicka som satt i baksätet. Flickan va jag.

Blev tagen av hennes minnen och det faktum att ja faktiskt satt mitt emot den kvinna som vittnade en livsfarlig olycka och den kvinna som såg mig överleva.
Låter makabert, men en bild säger mer än tusen ord och ja har flera från olyckan...

Blev dissad av polisen idag

Var ju tänkt att ja skulle upp på polisstationen idag för att prata med en polis, men han ringde mig förut och sa att han hade fått ett par förhör som skulle sträcka sig ett par timmar och att vi då inte skulle hinna prata så länge.. så vi bokade om vårt möte till på onsdag istället. Ser fram emot det! Tänk va många poliser ja kommer få se! Hehe..

Och imorrn ska ja träffa en kvinna som va vittne till bilolyckan -94 och prata med henne om vad hon kommer ihåg. Ser fram emot de också!!

Men kanske mest av allt ser ja fram emot fredag..! Då ska vi tjejer ut för sista gången i år och ja e pepp till tusen på att köra rock-tema! Har redan planerat kläder och rekvesita och ja längtar så enormt!
Ja vet, ja vet. Har tjattrat om de hela helgen nu, men de känns som ett tag sen sist de va en riktig utgång..!

image8

CHEERS!!


Fylle-sms och "vi hopp imorrn.."

Haha hittade en massa roliga sms från fyllan. Hehe.. ska ge er några smakprov :

 - "Vem är du med? Rån nu, eller på ringer jag!! Värme veta om jag ska till digi eller inte!!"

 - "Men emma min lilla flicka. Vart ska du ta vägen!?lilja vännen.. Ring när du är nykter.. :P"

 - "Lett ski. Glödat ja. Mer gula. Haha, det är lugnt sara, jag ska klara av den här kvällen galant.. :P du behöver inte oroa dig, tar taxi hem till teg sen inatt. Kram! :)"

 - "Jag har gått och lagt mig nu, lever livet och ska sova.. Vi hörs!"

Haha, har inget minne av att ja skickat dom tre översta.. vette fan va ja menat me lett ski, glödat ja och mer gula. Ingen jävla aning.. haha! Däremot har ja ett svagt minne av den sista..

Som tur är vet jag med 100% att ja aldrig (hittills) pratat me nån i telefon en fredagsnatt.. de hade kunnat bli lite jobbigt dagen efter då man alltid hittar konstiga bilder och sms på telefonen...

Nu ska jag nog ta en tidig kväll. Börjar min första lektion 8.25 imorrn och därefter har ja hål till 13.15... dryyyyygt. Kanske ska söka lite julklappar på stan då..?
Btw, va på julmarknad idag. Köpte totalt 8 julklappar varav en bestämd till mig och en till en kompis. Problemet är bara att jag vill själv ha resten av dom..!

Nej nu ska jag dra mig. Gonatt och  "Vi hopp imorrn" (citerat från ett sms jag skickat nån natt till Emma..)


Knull träff i nanna parkeringshus hissen

De är va Emma tycker är ganska obvious om va ja ska göra idag. Jomen man tackar!

Haha, nejdå har inga planer för nåt sånt..

Lite komiskt minsan. Vill man som tjej få en massa killar som skriver till en - logga in på apberget (för umebor iaf) eller nån annan chatsida cirkus kl 3 på natten och inte göra nåt speciellt alls. Och sen e betet igång. Bara viktigt att man har en bild på sig själv så att dom skriver. De nappade tre fiskar på en minut för mig igår natt kl 4.. hehe.

Idag har ja en liten lista på saker ja måste göra :
1. Komma på frågor att ställa till polisen.
2. Maila min befälhavare om att ja inte kan följa me ut nästa helg.
3. Åka in till julmarknaden på Gammlia och söka julklappar. Hm, måste hämta ut pengar också..

Men innan ja åker till marknaden kl13 ska ja ut och fotografera - vädret är ju perfekt!

Hey din lilla nymfoman

Känner mig ovanligt pigg ikväll. Undar om de blir en till vaka framför datorn me gitarren i knät..? Va vaken fram till 4 imorse genom en massa skrivandes me en massa okända människor. Typ.

Idag for ja iväg på en överaskningsfest som va för en gammal vän som fyllt 18 i veckan. Pinsamt va bara att alla va sena så när vi äntligen släppte in hon som fyllt år va vi bara fem pers som gratta henne.. de va lite synd. Fast hon blev nog glad och förvånad ändå.

Därefter drog ja mig ner mot stan för att träffa Emma och äta middag, och så när vi pratar i telefon me varandra hör ja hur hon drar efter andan och viskar " Sanna..! Magnus Betnér gick just förbi mig och storglodde!!! "
Fast än ja skyndade mig järnet och fick en beskrivning om vart han va så hann ja inte se honom.. de kändes lite snopet.
Men. Vi gick sen till Station där Emma som redan ätit midda fikade och ja åt en baguette. Sen satt vi där och tjattrade på i en timme och lite till innan vi gick för att hyra film. Slutade me att vi köpte tre för 100:- .. Hade tänkt se dom två ja fick me mig hem nu ikväll, får se om ja ids.

Tog mig hem till täfteå och kände mig ganska iögonfallande. Hehe, experimenterade me lite rött läppstift idag och svarta ögon vilket folk tycktes reagera på. Lite skoj sådär en lördakväll på bussen.

Har sett "Hur man blir av med en kille på 10 dagar" och drömde mig bort en del till det sagolika livet i fantasin. Sen drog ja mig ner hit till datorn för att se vad som händer i annat folks liv.
- Så.. vad händer?

Ung kvinna, 18 söker ...

... julen! De e fan i mig inte rättvist att vi har snö hela november och så ska de regna bort i december!! Åh va surt de e!

Nu är de fredagskväll igen och folk roar sig ute på stan och med varandra. Och va gör jag? Ja sitter hemma och fasar för att ja ska få vinterkräksjukan som alla tycks få numera..
Antonia här hemma i Helgum, Anna har två kompisar på besök och Sara ligger hemma me troligtvis nån hink brevid sängen - stackare!
Emma e kvar, men hon e ju två mil härifrån så de e ju lite knepigt. (Nu kommer du, Emma, säkert kommentera att du faktiskt ville hitta på nåt ikväll fast ja sa att ja inte orkade.. ångrar mig nu..)

Istället har ja suttit i sängen och lekt gitarrist åter igen, nu me Elvisfrilla (enkel version utan nåt annat än klämma i håret). Tror ja ska lägga ut en bild på den så ni förstår min glädje över den..

image7

Hmm.. inte den mest tydlige..men men. Här ser ni även en del av mitt rum samt the loving guitarr..

Såg lite av Idolfinalen men ja orkar inte vänta in vem som vinner. För mig spelar de ingen roll så då häckar ja här istället till lite Johnny Cash musik blandat med lite Takida och enstaka låtar från olika artister/grupper.

Roa mig någon!!

"Jehovas stora dag är nära.."

"Jehovas stora dag är nära."
- Så står det på skylten som hänger i Rikets sal. Det kändes lite mysko..

Igår va vi och besökte Jehovas Vittnen och en av deras gudstjänster. Det var ju intressant.. fast ja kan inte påstå att något dom sa tilltalade mig med tanke på att ja inte e troende och att ja inte står för samma värderingar som dom.
T.ex. så tycker ja inte att :
- Homosexuella är "onaturliga" eller några "syndare".
- Aborter är säkert en hemsk upplevelse, men vill man verkligen inte ha barnet så är det okej med abort. Tycker väl inte riktigt att det är att "mörda" en människa.
- Sen så vill ja inte heller leva för evigt även om det "inte kommer bli långtråkigt", utan mer för att ja inte skulle stå ut med att vara mig själv i all evighet.

Totalt fyra timmar befann vi oss i Rikets sal tillsammans med cirkus 50 pers, i alla åldrar. De sista två timmarna satt vi och pratade med en "äldste" och hans fru om deras religion och syn på livet och samhället.
Han hade lite skrämmande händer. Dom hade stora djupa skärssår och så va han smutsig på fingrarna. (vilket i min fantasi utvecklades till en tanke om att han grävt i jord innan gudstjänsten..)

Idag har ja inte haft någon lektion hittills. Eller den vi hade satt vi och diskuterade med vår religionslärare om Jehovas och deras tro.

Om 20 minuter ska ja vidare till min sista (och enda) lektion för idag. Då är de musik som gäller och vi kommer nog spela lite julmusik.

Därefter ska ja ut i kylan och dela ut flyers. Julhandlingen blev lite uppskjuten.. men den blir nog av den också.

Imorse hade ja lite tid och fördriva. Så ja bestämde mig för att experimentera med mitt hår. Blev en liten elvisfrilla som många reagerat positivt på.. Får köra på den en annan dag också!

Final countdown - to jehovas

Om ungefär exakt 4 timmar är vi framme vid Rikets sal för att delta i en cermoni. Därefter följer en intervju där vi försiktigt ska ta reda på om de är en sekt eller inte. Blir intressant och se om vi klarar av de...

Fram tills dess ska vi sitta kvar på skolan och spendera tid på inget och allt. Ska kanske ringa ett par personer till mitt projektarbete. Får väl se om ja e så flitig som ja hoppas..

Idag har vi suttit och kollat på säkerligen en av världens äckligaste internet-sida : www.rotten.com. Klicka på länken och bläddra neråt. Sen är de bara att välja och vraka mellan länkarna och ni kommer se bilder ni hoppades att ni skulle slippa se. Man känner illamåendet krypa fram..och de e så brutalt.

I övrigt tror ja inte att ja gjort någe speciellt idag. De har vart skola men totalt en lektion där vi tittade på musikvideos i smågrupper. Annars har de inte vart några lektioner vilket vart ganska drygt.

Och nu vet ja inte vad ja ska göra. Kolsvart ute och ja vet inte om vi ska in te stan och kolla runt lite. Men ja måste snåla lite me pengar och tillsammans skulle de inte bli så bra för min ekonomi.

Ja har en massa bläck på mina armar. Emma och Anna attackerade mig från varsitt håll beväpnade med två bläckpennor. Så ja pryder mina armar numera med blåa streck - och dagen till ära ett kors, made by Emma.

Manual för förståelse.

1. Gå i regn till busshållplatsen med gympaskor som har varsitt hål undertill (på exakt samma ställe under foten).
2. Känn vattnet sippra in i skorna och genomblöta dina sockar + tjocksockar.
3. Kliv in i bussen som äntligen kommer.
4. Inse att du glömt stänga facket i väskan så innehållet där är blött (inklusive en lovikkavante som luktade skunk).
5. Lyssna på busschaffören som säger att han inte ska köra igenom byarna eftersom vägarna inte e farbara. Nu kommer du inse att du måste gå tre km i regn.
6. Skicka ett sms till mamma och be henne hämta upp dig eftersom det regnar ute. Inget svar..
7. Kliv av bussen. Känn på en gång hur vattnet sugs in i skorna.
8. Gå efter en grupp sega människor som tassar fram i 1km/h så pass att du nästintill står stilla i vattenpölar.
9. Börja den långa färden hemmåt.
10. Mät upp en centimeter mellan tummen och pekfingret. Så mycke vatten går du i med hål i skosulorna hela vägen igenom.
11. Läs ett sms från Anna som klagar på att hon måste vänta 25 minuter i nån varm, torr galleria på stan innan hon kan hämta ut biobiljetterna.
12. Nu befinner du dig på den sista kilometern. Det är väldigt mörkt ute eftersom det är långt mellan lyktstolparna längs med skogsvägen. Därför ser du inte den djupa vattenpölen som du råkar kliva i.
13.
Svär en liten ramsa.
14. Mamma ringer och undrar vart du är och säger att hon inte sett sms:et förrän nu.
15. Efter många förbannelser över vädret och blöta tjocksockar i blöta gympaskor är du nu hemma.

Känner ni min lycka att få ta av sig skorna, tjocksockarna och sockarna för att sedan få gå barfota hemma?

Vardagliga jag

Har du pojkvän/flickvän?
- Nope, inte vad jag känner till.
Är du kär? 
- Nope, inte de heller.
Hur tidigt stiger du upp?
- Vissa vardagar 05:50 - tro mig, de tar emot..
Vem/vilka vet mest om dig?
- Olika personer vet olika mycke.
Gillar du att slåss? 
- Inte om ja måste. Men om ja ska försvara nån gör ja de.
Vad ska du göra ikväll? 
- Spela gitarr framför tv:n.
 Har du utländska föräldrar?
- Nix.
Var har du ont?
- Just nu? Mina fötter värker..
Är du bra på att måla?
- Det är något ja behärskar, men ja e ingen outstanding.
Vem kramade du senast? 
- Min lillebror.
 Vad längtar du till?
- Jullovet.
Vad heter dina husdjur? 
- Sassi, golden retriver och Basse, shih-tzu.
Har du körkort?
- Neeej men ja ska ta de till våren.... hoppas ja..
Favoritgodis?
- Choklad.
Morgon- eller nattmänniska?
- Nattmänniska. Helt klart.
Sparare eller slösare?
- Sparare hela mitt liv fram tills ja fyllde 18.
Har du några homosexuella vänner?
- Ja, fast dom e väl mer bekanta..
Bio eller promenad?
- Bio på mörka, kalla halvan av året. Promenad övriga.
Är du kittlig?
- Beror på om ja känner för de eller inte.
Rädd för insekter?
- Jepp, dom stora muterade iaf.
Anser du att du är stark?
- Både psykiskt och fysiskt..
Vem pratade du senast i telefon med?
- Mamma.
Hur många par skor har du?
- 4 som ja använder just nu, 10 totalt.
När flyttar du hemmifrån?
- Efter mitt år i USA.
Vilken film liknar ditt liv?
- Shrek... hehe.
Och vem spelar huvudrollen som dig?
- Jag såklart..!
Vad funderar du över just nu?
Om mina tjocksockar på elementet e torra snart.
Spelar du något instrument?
Piano, håller på att lära mig gitarr.
Blommor och choklad eller film och snacks?
Blommor och choklad.
Har du gjort något olagligt?
Åkt för många i en bil. Gått mot röd gubbe, men de kan väl inte räknas om de inte va nån trafik?

Hej, kom och ta mig...

Ja och Antonia har suttit och analyserat en reklam av Dior på svenskalektionen. Kvinnan på bilden utstrålar verkligen "hej kom och ta mig ".

Hittills har idag varit en flitig dag. Jag ringde till Jehovas typ 5 gånger innan jag blev uppringd. Imorron kväll ska vi besöka Rikets Sal där vi ska vara med på en av deras tillställningar (enligt mannen i telefon på ca 1½ timme ! ) och därefter prata med någon medlem/ledare i ytterligare en timme eller så. Det blir ju spännande att se hur många av oss oskyldiga 18 åriga tjejer utan någon synd som dom försöker värva..
Sen ringde jag till polismannen och fick ett möte bokat med honom på måndag på polissationen!! Va grymt!

Nu ska vi börja med naturkunskapen. Undrar vad vi ska göra. Förra veckan disikerade vi gris-organ. Hjärta, lunga, och njurar. Kändes som nån Hannibal-karaktär när man stod där med skalpellen i ena handen och lungan i andra..Det blev ingen slabbig lektion. Vi var fem stycken som satt och såg en dokumentärfilm om cancer istället. 56 minuter lång och jag trodde bara filmen skulle ta kål på mig.

Nu sitter Antonia och får psyk-bryt över skolarbeten och Anna delar en chokladboll med en linjal. Normala? - Självklart..!

Nämen nu ska ja mumsa i mig min halva av chokladbollen..

"Sökes : Tuff brud i militärförpackning"

Jopp de e visst ja de enligt Emma - my darling som haft skoj och fixat layouten på min blogg. Tack tack! (Och självklart var de ju hon som skrev inlägget innan och la ut bilden på mig och henne)

Kan väl stämma till viss del, råkar ha 15 kg militärutrustning hemma..hehe. Vilket får mig att tänka på att ja troligtvis inte kommer kunna fara ut nästa helg me gruppen och försöka överleva kylan. Tänka sig att just den helgen kommer min framtid bestämmas! Typ. Ska på au-pair möte och sparka mig själv i baken så att ja får ihop pengarna som behövs för ett år i USA!

Hehe stygga vi va idag på skolan..
Emma raggade upp en kille (eller snarare hettade upp..) och gav honom Saras mail då han ville "fortsätta på msn..." Sara fick honom och då han ville ha en bild fick en av mina extremt fina självporträtt hoppa in i historien. Så sammanlagt : Han tror att mitt ansikte e samma person som Emma som "har" Saras msn.. Saknas bara att vi ger honom Antonias mobilnummer och Annas address så e de packat å klart! HAHA!

Till midda blev de hederlig norrländsk palt me lingonsylt.
I ate it, and I'm proud of it !

Snart ska ja dra mig upp till rummet och sitta i sängen och träna lite mer gitarr. Sen kl 20.00 börjar Ugly Betty och till de ska ja sticka längre på lovikka-vante #2.

Lyric of the day :
"Vill ni att jag vänder om, och slåss för den jag är?
Aldrig sviker jag mitt land, när vindarna viskar mitt namn..."

De e djupt..

My love

image6

Vad skulle jag ha gjort utan dig Emma? <3

05:50 ..

.. då ringer min väckarklocka. Skoj va?

Totalt död, halvsov på bussen imorse.

MEN .. nu har ja bokat biljetter till Luciavakan !!

En tanke slog mig igår. Och nån dag innan, men ja vädrade den igår. Tänk om alla tjejer/kvinnor (och vissa män) ser samma "dröm-man" i sina drömmar? Jag såg honom häromdan. Såg mitt bröllop och längst fram såg ja han ja skulle gifta mig med. Kan inte beskriva hur han såg ut, vet inte om ja sett honom tidigare, om det är någon ja känner, eller nåt. Vet bara att ja såg någon. Nästan lite läskigt..
Samma sak me killarna/männen. Har dom samma "dröm-kvinna" i deras fantasier? Där har ni nåt att klura på!


Filosofi-flumm

De blev klart ikväll. Wei va skönt. Då kan ja börja jobba me Jehovas imorrn. Tror ja glömt att berätta de - ska besöka Jehovas på torsdag kväll på en av deras cermonier. De ni... spannend.

Läste lite ur polisrapporten till mitt p100 arbete. Ja e så pepp på att söka reda på folk som står namngivna. Ska göra de på skolan me start imorrn. Då ska ja ringa polismannen som höll ett föredrag på skolan för en vecka sen. Förhoppningsvis får ja komma och besöka honom nu i veckan, och ännu mer förhoppningar har ja om att mötet blir på polisstationen. Sen kan man ju få drömma om att det skulle bli i ett förhörsrum, tänk bara vilken inspiration man skulle få!
Blir så taggad varje gång ja öppnar filen..!

Har slappat ganska mycke som ja sa tidigare att ja skulle göra. Fast ja har tagit tag i saker och faktiskt skrivit färdigt den lilla uppsatsen, spånat vidare på p100 arbetet  +  påbörjat andra lovikka-vanten till Anna!

(Upptäckte att mamma och lillebror bakat pepparkakor som ja blev tvungen att smaka på me kall mjölk till.
Nu e de ju nästan jul! 3 veckor kvar!!)

Men nu ska ja gå och tappa upp ett varmt bad. Och så ska ja jäsa en halvtimme eller så till musik. De har ja förtjänat... (enligt min egna skala).

Ha de finemang!


Ny vecka - nytt liv?

Dream on..

Måndag igen och helgen känns långt långt borta. Började me lite teoretisk musik på estet lektionen och sen hade vi filosofi där ja flummade mig fram till en halvklar liten uppsats om varför vi inte borde ha krig i världen. Ja vet redan nu att det kommer spåra ut i ett tema som liknar "jag tycker inte om Bush". Eller nåt sånt.
Vidare till lunch på Balder där ja, Anna och Sara satt och pratade om livet och dess motgångar och de besvär som uppstår varje dag, år ut och år in. Idag handlade de mycke om frustation. Ganska mycke min..hehe.
Satt kvar lite mer än en timme och tjattrade på.

Tebaka till skolan och hade lite håltimme / p100 tid / filosofi. Jag gjorde enormt mycke den timmen. Väldigt väldigt mycke.. inte. Lite på alla delar för att ha lite ombyte.
Tyska tyska - deutsch hade ja sen.
Nu har ja slutat och väntar på att pappa ska bli klar hos doktorn så ja får ta mig hem. Han ska hämta mig på skolan och köra mig ända ut till Täfteå. Nice.

Väl hemma ska ja göra.. nada. Slappa, busa lite me lillebror, sista delen av filosofi-flummet, slappa lite till, kanske laga lite middag och sen slappa igen framför tv:n..


Måste ta tag i livet nu. Tror ja ska börja me mitt p100. Kan vara bra att göra åtminstone något innan jul..

image3

Här är min väg i Täfteå! Från kröken längst bort är det ytterligare ca 100 meter till vår gård.
Fast nu är de inga fina löv och bara snö, slask, is och vatten på vägen.. hrmf..

Nu är första servetten tänd

1:a advent!! Okej, visserligen har vi ingen adventsljusstake hemma hos pappa, men de finns gott om julprydnader ändå.

Jag och Hedlund fick skjuts av bror min ut till Sävar idag där de va julmarknad på skolan. Vår förening skulle va där och promota lite inför Dagarna i Tilsit - en pjäs som alla borde gå på...hehe, smygreklam (checka länken längre ner)
Köpte ett gulligt litet hemmagjort mobilsmycke i form av en pingvin - cutie.
Samtidigt råkade en servett ta eld på grund av korsdrag, så de blev lite action iaf när Jonas släckte elden med bara händerna..
Och de va som dagens största händelse tror ja. Iaf den mest intressanta..

En lussebulle, fem knäck (de e ju faktiskt jul nu ! ) och en festis senare satt ja och Hedlund på bussen på väg hem.
Kom fram till stan lagomt till då regnet börja ösa ner. Såå typiskt att all snö ska behöva regna bort bara för att man får julkänsla!
Fick visserligen skjuts hem från stan, så de va ju lite lyx åtminstone.

Hemma hemma.. såg lite inspelad skidskytte från dagens tävling i väntan på maten. Hade hellre sett inspelad hockey - men icket... Fick läsa på aftonbladet.se att Skellefte förlorade sin match. Surt..

Ååh va ja längtar till sommaren! Ut och tågluffa under fotbolls EM! (förhoppningsvis) Fatta va grymt skoj de kan bli !
Trodde ja fram tills då ja nyss kollade upp vilka datum Sverige spelar.. Alla tre gruppmatcher är veckan innan ja sticker.. Ifall landslaget vinner gruppen eller kommer tvåa blir de kanske en match ute på nån pub nere i nåt land i södra Europa. Hoppas hoppas hoppas!

Julpynt och fika

Vaknade för tidigt av att telefonen ringde. Hedlund trodde ja va en morgonpigg människa. Jomen tjena..
När ja äntligen vaknat en timme senare va julpysslandet i full gång här hemma. Tomtar hit och tomtar dit, visst fan de e december nu! Nya gardiner och ljusstakar i hela köket.

Tog en promenad ner på stan sen för att gå å fika me Hedlund. De va trevlig. Sitta ett par timmar å bara skvallra om livet, skolan, killar och stans köttmarknad - x3m. De e sånt man ska göra en dag som denna.
Förutom den lilla detaljen att ja lovade att ja skulle köpa en blomma på stan, men de glömde ja bort trots dom stora svarta bokstäverna på min hand : Blomma. De e ju ja de..

Tillbaka hemma väntar en lugn hemmakväll - å jo ikväll blir den lugn och den blir hemma - middag me familjen, film å godis.

Sitter och tittar på Ciderhusreglerna just nu. Tragiskt, sorligt och underbart vackert. Curly å Fuzzy in my heart.

Min lugna hemmakväll

Min lugna hemmakväll ja planerade att ha slutade upp med middag på Pipes me ett gäng kompisar från skolan och därefter drog vi vidare till gamla vanliga x3m. Kom hem halv 3 ovanligt pigg.. kanske för att ja gått en halvtimme i kylan tvärs över stan..nästan..
Pipes va trevligt, god mat också. Sen lyckades ja beställa lite fel till Antonia och för att gottgöra de delade ja, Anna å Antonia på en drink kallad Poison. Den hade nåt blått i sig som va ovanligt gott.

Och vad hände på x3m den här kvällen då? Alltid brukar de vara några äventyr. Mitt slutade innan de började genom att ja såg fel människa på dansgolvet. Så de blev en klassisk 180 graders sväng å en liten bön att människan ifråga inte kommer ihåg mitt bakhuvud.. troligtvis inte, men fast mitt på dansgolvet me armbågar, axlar å huvuden runtom en så kom vi inte därifrån, och kanske kanske råkade människan möta min blick.. hoppas inte.

Nu ska ja nog sluta innan mina ögon sprängs. Mina fötter värker men ja kommer inte ha någon huvudvärk imorrn. Hehe.

Gonatt !